ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;

Στις 16 Ιουνίου η ΔΕΗ είχε τοιχοκολήσει ανακοινώσεις στην περιοχή Νοσοκομείου Στην Αίγινα ότι θα διακόψει τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τις 8:30 έως τις 15:30 για εργασίες.
Κατ αρχάς βλέπουμε ότι το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο και θα μπορούσε η ΔΕΗ να το μοιράσει σε δυο ημέρες αντί για μία.  Κατήγγειλα το γεγονός στην ΔΕΗ  τονίζοντας : «Σήμερα 16-6-2016 τοιχοκολήσατε ανακοινώσεις με τις οποίες μας πληροφορούσατε ότι θα κόψετε το ρεύμα στην περιοχή Νοσοκομείου Αίγινας, από τις 8:30 έως τις 15:30. Πλην όμως ώρα 17:30 το ρεύμα δεν έχει έρθει. Θεωρείτε σωστό να κόβετε το ρεύμα τόσες ώρες; Μήπως ήταν καλύτερο να κοπεί δυο μέρες ανα 5ωρο; Τα φαγητά στα ψυγεία, τώρα με τη ζέστη, ποιός θα τα επιβαρυνθεί; Μήπως πρέπει να αλλάξει ο προγραμματισμός σας και να σκεφθείτε λίγο και τον πολίτη - καταναλωτή;»
Η ΔΕΗ απάντησε:
Σε απάντηση του ανωτέρου E-MAIL, σας γνωρίζουμε η προβλεπόμενη διακοπή του ρεύματος ήταν από τις 8:30 έως τις 15:30. Οι εργασίες τελείωσαν στις 15:00 και άρχισε η διαδικασία της επαναφοράς του ρεύματος στη Μέση Τάση.
Κατά την επαναφορά όμως διαπιστώθηκε βλάβη στο δίκτυο της Χαμηλής Τάσης που τροφοδοτεί εσάς και την ευρύτερη περιοχή η οποία αποκαταστάθηκε στις 17:25.
Όσο αφορά τα σχόλια σας αναφορικά με τις διακοπές του ρεύματος σας ενημερώνουμε ότι ελήφθησαν πολύ σοβαρά από την ιεραρχία της υπηρεσίας μας, (η οποία μεριμνά για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πελατών της επιχείρησης) και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
 Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση η στοιχείο κρίνετε αναγκαία.
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΥΡΝΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ    
Την δημοσίευση αυτή κάνω για να καταλάβουν όλοι οι δημότες – καταναλωτές της ΔΕΗ αλλά πρωτίστως και ο Δήμος Αίγινας ότι μπορούν και πρέπει να διαμαρτυρηθούν για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Δηλαδή οι 8ωρες διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που εκτός από πιθανά προβλήματα υγείας καταστρέφουν τις ηλεκτρικές συσκευές και αλλοιώνουν τις τροφές που υπάρχουν στα ψυγεία κάθε κατοικίας.

 

ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

    Παραιτήσεις υποβάλλονται σε καθημερινή βάση, από τα μέλη  της διοίκησης του Δήμου. Οι λόγοι διάφοροι: άλλος γιατί   τον δυσκολεύουν στο έργο του, άλλος γιατί κάτι του έγραψαν στο ίντερνετ, άλλος γιατί τον στραβοκοίταξαν και  άλλος γιατί ξύπνησε «στις μαύρες του». Όλα αυτά θα είχαν κάποια ουσία, αν μετά από λίγες μέρες, οι οργισμένοι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη, οι πρόεδροι επιτροπών και Δημοτικών επιχειρήσεων δεν ανακαλούσαν  τις παραιτήσεις τους. Το κακό είναι ότι  οι υπάλληλοι του Δήμου συγκεντρώνονται  κάθε φορά να γνωρίσουν τον νέο αφεντικό τους και ξαναπέφτουν πάνω  στο παλιό. Φυσικά το ανέκδοτο που κυκλοφορεί εκεί στο Δήμο είναι, ότι κάθε πρωί κάποιοι αναζητούν με αγωνία το καθημερινό δελτίο παραίτησης, όπως ακριβώς αναζητά κάποιος  στα ΜΜΕ το δελτίο καιρού. Τελικά μήπως όλα αυτά είναι μια πρόβα τζενεράλε, εν όψει  των δημαιρεσιών του Μάρτη του 2017;

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ

Σε συνέντευξη του σε τοπικό σάιτ ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης "Κοινωνία Πολιτών" κ. Αντώνης Ντελής αναφέρει "Όσον αφορά την πρόταση της ομάδας ΟΠΑΕΠ –που συνεχίζει και με νέο πολύ επικίνδυνο κείμενο, άκρως  πολεμοκάπηλο και ρατσιστικό εναντίον ακόμη και ιδιωτών, πολιτών..". Αναφέρεται δηλαδή στο κείμενο της ομάδας και όχι προσωπικά σε άτομο. 
Αντίθετα η κ. Γιούλη Χατζηαλεξιάδη εκπροσωπώντας αυτή την ομάδα έδωσε συνέντευξη στο ίδιο σάιτ επιτιθέμενη προσωπικά στον κ. Ντελή λέγοντας "Επιθυμούμε να μας διευκρινίσει -και να επιλέξει, επιτέλους- ιδιότητα και ταυτότητα ο κ. Ντελής: είναι δάσκαλος ή κομματάρχης; Διότι ως δάσκαλος, πρέπει να αναζητά..." Δεν φτάνει που κάνει προσωπική επίθεση αλλά προσπαθεί η γιατρός κ. Χατζηαλεξιάδη να του μάθει και τα διδασκαλικά καθήκοντα του διευθυντή του Β Δημοτικού σχολείου Αίγινας κ. Ντελή Αντώνη. Ενός εκπαιδευτικού, ριζωμένου στο νησί μας που επί 35 χρόνια διδάσκει στα σχολεία τα παιδιά μας.
Στην κριτική ενός κειμένου δεν απαντάμε με προσωπικές ύβρεις. Είναι ανεπίτρεπτο, δείχνει κακία και μίσος που δεν επιτρέπονται στην κλειστή κοινωνία που ζούμε. Καλούμε από την στήλη αυτή να ζητήσει δημόσια συγνώμη η γιατρός του Κέντρου Υγείας κ. Χατζηαλεξιάδη για την προσωπική επίθεση που έκανε και να ζητήσει από το σάιτ να αποσύρει την πρώτη παράγραφο της συνέντευξης της.

TO ΑΙΓΙΝΑ ΜΑΡΙΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ;

Από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική  λάβαμε την ακόλουθη ερώτηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αίγινας:

«Kύριοι,
Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα στον χώρο του AIGINA MARIS με τοποθέτηση νέου συρματοπλέγματος στο σημείο που το υπό τραπεζική εποπτεία συγκρότημα συνορεύει με τον δρόμο προς τον οικισμό της Πέρδικας, παρακαλούμε να μας διαφωτίσετε ως προς το ποιος ενεργεί την συγκεκριμένη τοποθέτηση συρματοπλέγματος και αν αυτό σχετίζεται με φήμες που θέλουν την δημιουργία στην Αίγινα «κέντρου φιλοξενίας» ισλαμιστών είτε προσφύγων ή μεταναστών.

Μετά τιμής»

Σε συνέχεια του κατατεθέντος ερωτήματος, θα ήταν χρήσιμο στους πολίτες ο Δήμος Αίγινας και το Δημοτικό Συμβούλιο, να γνωστοποιήσουν την θέση τους στην (υποθετική;) περίπτωση που απαιτηθεί η "φιλοξενία" μεταναστών/προσφύγων στο νησί Αίγινα. Καθώς όπως είναι γνωστό εκατομμύρια ισλαμιστών στα μικρασιατικά παράλια προσμένουν να διαπλεύσουν το Αιγαίο προς την Ευρώπη δια μέσου της Ελλάδας, πλην όμως οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να τους δεχθούν...

Ενδιαφέρον κατόπιν εορτής;

Στις 20 Απριλίου  του 2015 διαβάζω ότι 13 αστυνομικοί σταθμοί της Αττικής πρόκειται να βάλουν λουκέτο. Ανάμεσα τους και ο σταθμός Μεσαγρού της Αίγινας.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει: «αναμένεται να κλείσουν, εκτός εάν υπάρξουν… πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης!»
Τώρα που οριστικοποιήθηκε το κλείσιμο του Αστυν. Σταθμού Μεσαγρού έχουν ξεκινήσει όλοι ένα τρέξιμο με μεγάλο ζήλο να επαναλειτουργήσει ο Σταθμός. Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας Μεσαγρού, βουλευτές και πολιτευτές τρέχουν για τον ίδιο λόγο ενώ άλλοι με δελτία τύπου καταγγέλλουν αυτό το κλείσιμο.
Κανείς όμως δεν μας είπε τι πιέσεις άσκησε, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα για την Εκάλη, τι αγώνα έκανε για να μην φτάσουμε στο κλείσιμο του Σταθμού; Τι κάνατε βρε παιδιά τόσο καιρό; Εσείς όλοι οι βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι και σύμβουλοι και πρόεδροι.