ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τελείωσε το Σάββατο 7/6 η εξόρμησή μας για την καθαριότητα της παραλίας μεταξύ Αγ. Θωμά και Αγ. Αναργύρων στην βόρεια παραλία του νησιού μας.
Η εργασία υπήρξε αποδοτική και συστηματική, η συμμετοχή ενθουσιώδης και … ολιγομελής, το αποτέλεσμα εύμορφο.
Η πρωτοβουλία μας αυτή, εντάσσεται στο ίδιο ρεύμα εθελοντισμού με άλλες τοπικές συλλογικότητες αλλά από την πλευρά μας υπάγεται και στη διεκδίκηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, για την οριστική, πολιτική, διευθέτηση των χρόνιων παθογενειών λειτουργίας της κοινωνίας μας.
Όσο και αν προσπαθήσουμε ιδιωτικά και εθελοντικά, αν δεν υπάρχει εκπαιδευτική προεργασία των βλαστών της κοινωνίας, αν δεν λειτουργεί ευσυνείδητα ο εντεταλμένος θεσμικός μηχανισμός, δεν θα υπάρχει πλαίσιο συντήρησης της περιβαλλοντικής καθαριότητας, της πολιτισμικής αξιοπρέπειας. Είναι προφανώς ζήτημα κρατούσας πολιτικής.
Από πλευράς μας εισηγούμαστε την ζεύξη της ιδιωτικότητας με την συλλογικότητα, προτείνουμε σύσταση εταιρειών λαϊκής βάσης, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, με αμοιβαιότητα και αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. 
Ειδικά στην Αίγινα, με τις δικές της ιδιομορφίες και ανάγκες, αυτού του τύπου η θεσμική συγκρότηση, δημοτικών λαϊκών επιχειρήσεων, με κοινοπρακτικά χαρακτηριστικά που και ο «Καλλικράτης» προβλέπει, πρέπει να εξετάσουμε πόσο τελεσφόρες μπορεί να είναι στην διαχείριση των απορριμμάτων, στην αυτάρκεια σε νερό, στην θαλάσσια συγκοινωνία, στην ενεργειακή αυτονομία και άλλους τομείς.
Προτιθέμεθα, στο πλαίσιο των μέχρι τώρα εξωστρεφών πρωτοβουλιών μας, να συντονίσουμε ενέργειες ενημέρωσης και δράσης, προσβλέποντας στην αναδόμηση της συλλογικότητας και της κοινωνικής συνοχής, με πολιτικούς όρους.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική ( 8/6/2014 )
Γράφτηκε από τον/την Super User