ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

 
Με αίτηση του ο Δήμος προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο πόρισμα ομάδας εργασίας του Δήμου στην προμήθεια ποσοτήτων νερού στο νησί.
Ο Δήμος Αίγινας διαπίστωσε διαφορές στις καταγραφείσες ποσότητες μεταξύ σημείων υδροληψίας και υδροδότησης και όρισε ομάδα εργασίας να εξετάσει τα στοιχεία για το διάστημα 2010-2013. Η ομάδα εργασίας παρέδωσε το πόρισμά στις 26-5-2013.
Ο πραγματογνώμων του ΤΕΕ δεν παρέλαβε κάποια στοιχεία που ζήτησε ενώ δέχτηκε το πόρισμα της ομάδας εργασίας χωρίς να έχει πρόσβαση στα πρωτογενή στοιχεία που έλαβε υπόψη η ομάδα εργασίας.
Εξετάζοντας ο πραγματογνώμων τα άρθρα των συμβάσεων την τριετία μεταξύ Δήμου και υδρομεταφορέων διαπιστώνει ότι η σχετική διαδικασία δεν έχει τηρηθεί στο σύνολο της και ειδικότερα στο τμήμα ελέγχου ποσοτήτων παραλαβής μέσω καταγραφής των ενδείξεων των υδρομετρητών στις εγκαταστάσεις του Δήμου και στη διασταύρωση των ίδιων ποσοτήτων στους υδρομετρητές της ΕΥΔΑΠ.
Διαπιστώνεται ότι οι υδρομετρητές της ΕΥΔΑΠ υστερούν κατά 5% ενώ οι υδρομετρητές στο Λεόντι προπορεύονται κατά 13,5%.
Διαπιστώνεται ότι αν τα πλοία φόρτωναν με την μέγιστη χωρητικότητα τότε καλύπτεται η παραληφθείσα ποσότητα νερού. Αν όμως τα πλοία φόρτωναν με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο τότε οι ποσότητες είναι μικρότερες από τις φαινομενικά παραληφθείσες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσει γιατί οι επιτροπές του Δήμου δεν έκαναν τον έλεγχο στις ποσότητες παραλαβής νερού που αναφέρει η πραγματογνωμοσύνη και θα αποφασίσει με ποιόν τρόπο θα υπολογιστεί η μεταφορά του νερού (Μέγιστη χωρητικότητα ή ωφέλιμο φορτίο). Παράλληλα πρέπει να εξετάσει γιατί δεν δόθηκαν τα πρωτογενή στοιχεία με τα οποία η ομάδα εργασίας συνέταξε το πόρισμα της
Γράφτηκε από τον/την Super User