ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 17-1-2017 ο Αντιπεριφερερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, παρουσία του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Καλαμάκης Σταύρος, ο αντιπρόεδρος , ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας κ. Θωμάς Χαλδαίος, κ. Διονύσιος Γαλαρής, και κ Παναγιώτης Χαλδαίος , καθώς και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας κ. Νίκος Κωστάκος.    
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της. Συγκεκριμένα έγινε ειδική αναφορά :
Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 €,
Στην δημιουργία υδατοδρομίου, 
Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου,
έργα τα οποία θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού. 
Επίσης αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. 
Συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.
(Δελτίο τύπου)
 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Πραγματοποίηθηκαν με ηρεμία οι εκλογές της Επαγγελματικής Αίγινας. Συμμετείχαν 215 μέλη που θεωρείται επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι το 2013 συμμετείχαν 99 μέλη.
Οι συνδυασμοί που συμμετείχαν ήταν δυο:

"Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας" που στο νέο Δ.Σ. καταλαμβάνει 6 έδρες και
"Ενιαίος Συνδυασμός Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αίγινας" που συμμετέχει με 3 έδρες.
Στην Ελεγκτική Επιτροπή ο πρώτος Συνδυασμός πήρε τις 2 έδρες και ο δεύτερος την 1 έδρα.

Για την Ομοσπονδία ο πρώτος Συνδυασμός εξέλεξε 7 αντιπροσώπους και ο δεύτερος 4.
Το νέο Δ.Σ.
ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 96
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΚΑΝΤΗΛΙΕΡΟΣ) 70
ΔΡΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 65
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 54
ΧΑΛΔΑΙΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΣΤΑΘΩ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 52
ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 38
-----------------------------------
ΚΥΡΙΑΖΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 38

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 74
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ 35
ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 30
--------------------------------------
ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29
Από τον πρώτο Συνδυασμό στην 6η θέση ισοψήφισαν δυο επομένως ο ένας θα είναι αναπληρωματικός


Για την Ελεγκτική Επιτροπή
ΡΟΔΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 55
ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 49

ΣΤΑΘΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 50

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία
ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 89
ΔΡΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΆΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 61
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  (ΚΑΝΤΗΛΙΕΡΟΣ) 59
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 53
ΧΑΛΔΑΙΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΣΤΑΘΩ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 51
ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 38
ΚΑΝΕΛΛΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  (ΤΙΤΙΝΑ)  του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 35

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 59
ΤΖΙΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30
ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29
ΣΤΑΘΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 28

ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Θαλάσσιο ατύχημα συνέβη σήμερα 16 Αυγούστου στην Πέρδικα. Η Λάντζα (καϊκι) που εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Πέρδικας και Μονής βυθίστηκε από ταχύπλοο σκάφος. Ο καπετάνιος της λάντζας Στέλιος Τρίμης με 3 ακόμα άτομα βρέθηκαν νεκροί ενώ υπάρχουν και τραυματίες που οδηγήθηκαν με ιπτάμενο σε νοσοκομείο της Νίκαιας.
Γεγονός είναι ότι τα ταχύπλοα που έρχονται στην Αίγινα αναπτύσσουν τρομερές ταχύτητες, πλανάρουν στην θάλασσα, χωρίς να μπορούν να ελεχθούν από τη Λιμενική Αρχή. Και φυσικά δεν είναι αυτοκίνητα για να μπορούν να πατήσουν φρένο και το ταχύπλοο δεν σταματά εύκολα όταν τρέχει με μεγάλη ταχύτητα.
Στη φωτογραφία το ταχύπλοο που βύθισε την λάντζα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ..ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ


Ολοκληρώθηκε με πολύ ικανοποιητική προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών , η προγραμματισμένη 45η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε από τον Δήμο της Αίγινας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αθηνών “ Γεώργιος Γεννηματάς “ προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα αίματος του Δήμου .
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Αίγινας την Πέμπτη 10/9/2015 από ώρα 9.00 έως 13.30 από κλιμάκιο του “ Γεώργιος Γεννηματάς. Προσήλθαν 89 εθελοντές αιμοδότες και ελήφθησαν 75 φιάλες αίματος .
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης στην ομιλία του, στον χώρο αιμοληψίας, τόνισε την σπουδαιότητα που έχει για τον Δήμο και τούς κατοίκους η αιμοδοσία αυτή,  η 45η κατά σειρά , για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών υγείας . Οπως τόνισε μόνο εφέτος χρειάστηκε να διατεθούν 84 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά .
Επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τούς εθελοντές αιμοδότες για την σημαντική κοινωνική προσφορά τους , το ΕΠΑΛ Αίγινας για τη διάθεση του χώρου όπως και τούς υπαλλήλους του Δήμου για την βοήθεια στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ


Σύσκεψη για προγραμματισμό παρουσίασης προϊόντων πρωτογενή τομέα στην Αίγινα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στα πλαίσια προώθησης των προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων  πρωτογενή τομέα σε σύσκεψη την Παρασκευή 10/7 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας στο Μεριστό. Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε μια λεπτομερή ενημέρωση στους συμμετέχοντες παραγωγούς και συνεταιριστές, ο Δήμαρχος Αίγινας και πολίτες του νησιού.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους κατοίκους για τα εκτελούμενα και τα προς εκτέλεση έργα και έγινε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της νήσου Αίγινας. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το επίπεδο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας το οποίο στερείται ακόμα και των στοιχειωδών αναλωσίμων. Ο κ. Χατζηπέρος δεσμεύτηκε ότι θα προμηθεύσει αναλώσιμα και φάρμακα μέσω του Κοινωνικό Ιατρείου - Φαρμακείου Σαλαμίνας βάσει της λίστας που του παραδόθηκε και την οποία προσκόμισε χθες κατά την επίσκεψη του στο Κοινωνικό ιατρείο Σαλαμίνας.