ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Κλειστό προπονητήριο στην Κυψέλη

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με έγγραφο της στις 13-9-2013 ζήτησε από τον δήμο Αίγινας, απόφαση του Δ.Σ. με την οποία θα παραχωρούσε το οικόπεδο στην Κυψέλη για την δημιουργία κλειστού μεταλλικού γυμναστηρίου. Το γυμναστήριο αυτό θα κατασκευαστεί με τα ΣΔΙΤ και θα είναι προπονητήριο μπάσκετ και βόλεϊ με εξέδρα 160 περίπου θέσεων. Ο ιδιώτης που θα αναλάβει την κατασκευή του θα έχει και την συντήρηση του έργου για 25 χρόνια.
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει το 2007 να παραχωρήσει το οικόπεδο για την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11Β. Δηλαδή ένα γυμναστήριο με 400 θέσεις και βοηθητικούς χώρους σύμφωνα με τα σχέδια της Γ.Γ.Α. Τώρα, είπε ο κ. Κουκούλης Π. ένα μεταλλικό προπονητήριο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες;
Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να αλλάξει η παράγραφος που αναφέρεται σε προπονητήριο με αυτή της απόφασης του 2007 που μιλάει για γυμναστήριο Τ11Β.
Τελικά μετά από πολλές απορίες και με την ενημέρωση από το ακροατήριο του κ. Νικολούζου που ανέφερε ότι το προπονητήριο είναι επιλογή της διυπουργικής επιτροπής και θα μπορούν να γίνονται αγώνες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει το οικόπεδο με την προσθήκη το γυμναστήριο να κατασκευαστεί με επιπλέον θέσεις θεατών και λοιπών χώρων που πρότεινε ο κ. δήμαρχος.
Τώρα βέβαια, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Θα μου πείτε ότι κάποιος μας χάριζε έναν γάϊδαρο και τον κοιτάγαμε και στα δόντια. Από την άλλη κλειστό ακούγαμε χρόνια και κλειστό δεν βλέπαμε. Το θέμα είναι να πούμε ΝΑΙ για να γίνει το έργο. Αλλά εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την τροποποίηση της διϋπουργικής απόφασης ώστε το κλειστό γήπεδο δεν γίνει μεταλλικό προπονητήριο, εξασφαλίζοντας από την Περιφέρεια τα υπόλοιπα χρήματα θα ήταν ευχής έργο. Κι εκεί νομίζουμε πρέπει να εστιάσει την προσοχή της η δημοτική αρχή.

Γράφτηκε από τον/την Super User