ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΧΡΩΜΟΣ,ΑΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟΣ
Δεν πρόσφερε και πολλά πράγματα στους προβληματισμούς των Δημοτών ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής  αρχής που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα 26-8-2015, στο 1ο Δημοτικό σχολείο μπροστά σε περίπου 50 πολίτες του  νησιού. Κι αυτό γιατί τράβηξαν σε μάκρος και κούρασαν οι τοποθετήσεις Δημάρχου, αντιδημάρχων και Δημ. Συμβούλων ενώ από την μεριά των πολιτών υπήρξε πολλή μικρή συμμετοχή στις τοποθετήσεις και προτάσεις (μόλις 4 στο τέλος της συνεδρίασης και όταν ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει).
Ο Δήμαρχος της Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης ξεκίνησε  με γενικότητες  και αοριστολογίες για διαφάνεια, οικονομικά του δήμου, έργα που θα γίνουν (ύδρευση, βιολογικός ,κλειστό γήπεδο, σκουπίδια) τόνισε την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει ιδίως σε καθαριότητα και Τεχνική Υπηρεσία, είπε ότι δεν υπάρχει αδιαφορία στο δήμο στα προβλήματα των Δημοτών και του νησιού, τόνισε υπάρχουν έργα σε εξέλιξη και ότι του χρόνου θα μπορούμε να μιλήσουμε για έργα που πλέον γίνονται.
Οι αντιδήμαρχοι: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Βαγγέλης Δέδες: Μίλησε για οφειλές 3.000.000 που ξεκινάνε από το 2002 και δυσχεραίνουν το έργο του Δήμου, για πολλά  χρέη που «έρχονται» από προηγούμενες δημοτικές αρχές και ότι γίνεται προσπάθεια είσπραξης και ξεκίνησε  η άμεση πληρωμή χρήσης πεζοδρομίων των τωρινών αλλά και παλαιότερων οφειλών.
ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Αντώνης  Μούρτζης: Άθλια υπήρξε η κατάσταση των παραλαβομένων υποδομών νερού, υπήρξε  έλλειψη υλικών , ανείσπρακτες οφειλές και εκβιασμοί υδρομεταφορέων για την πληρωμή τους, πράγματα που συνθέτουν τις δυσκολίες στην ύδρευση.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Γενίτσαρης Κώστας: Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την καθαριότητα στο νησί τον Αύγουστο και αυτό το απέδωσε και σε προσωπικό πρόβλημα υγείας αλλά και στις υποδομές στην καθαριότητα και στο λιγοστό προσωπικό.
Από την αντιπολίτευση: Πτερούδης Νίκος: Χωρίς ιδιαίτερες αντιπολιτευτικές αιχμές έθεσε ερωτήματα για προβλήματα όπως τα θέματα Υγείας και τη λειτουργία της Επιτροπής Υγείας ,τη διαχείριση των σκουπιδιών, τα χερσαία έργα και τον υποθαλάσσιο αγωγό.
Τζίτζης Φίλιππος: Επιθετικός, μίλησε για ανύπαρκτο έργο στο Δήμο σε όλους τους τομείς ,και καυτηρίασε το γεγονός ότι η νέα Δημ. αρχή που ψηφίστηκε για την εμπειρία της έπρεπε να είχε σχέδιο , είχε χρόνο στη διάθεσή της αλλά  δεν κατάφερε τίποτε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην καθαριότητα και στα μεγάλα έργα του νησιού.
Ντελής Αντώνης: Ανέδειξε τα προβλήματα καθαριότητας, ύδρευσης ,χερσαίας συγκοινωνίας, κατάστασης δρόμων, οικονομικών και  υγείας λέγοντας ότι δεν φτάνει ο αρχικός ενθουσιασμός, αλλά χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση για να λυθούν τα προβλήματα. Σε όλα τα ζητήματα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με την ελπίδα να ξεκινήσουν να συζητούνται και  να υλοποιηθούν  από  το Σεπτέμβριο για το καλό του νησιού.
Άλλοι ομιλητές: Λεούσης Νεκτάριος: Καυτηρίασε την άθλια κατάσταση και δυσφήμιση του νησιού λόγω σκουπιδιών, αναρχίας, κατάληψης χώρων και ηχορύπανσης.  
Οικονόμου Νίκος: Μίλησε για το έργο της Επιτροπής Παιδείας και για τη θητεία του ως πρόεδρος τοη Δημ. Συμβουλίου και τις προσπάθειές του για ισόνομη μεταχείριση στα Δημ. Συμβούλια.
Μαρμαρινός Σταμάτης : Έκανε αναφορά στα θέματα του Δημ. αθλητικού οργανισμού (ως πρόεδρος )και στο έργο που έχει γίνει.
Καίτη Σαλπέα: Μίλησε για το έργο στα κληροδοτήματα του Δήμου και  στον Παιδικό σταθμό της Χλόης.
Δημητρόπουλος Δημήτρης: Ως πρόεδρος του σωματείου των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους και  ζήτησε τη στήριξη της Αιγινήτικης κοινωνίας  στον δύσκολο αγώνα τους
Κλείνοντας στη δευτερολογία του ο Δήμαρχος, είπε ότι περίμενε από κάποιους έστω μια μικρή αναγνώριση του έργου της Δημ. αρχής και όχι απόλυτο μηδενισμό, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα τους υπάλληλους καθαριότητας (19 εργάτες και 9 οδηγούς)που υπερέβαλλαν εαυτό, αυτό το καλοκαίρι που το νησί «πνίγηκε» από πρωτοφανή κύμα κόσμο.

Γράφτηκε από τον/την Super User