ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Νησί της Αίγινας


Ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας, κ. Δημήτριο Μούρτζη, τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ρέμα της Βλυχάδας –το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση– και της Σκοτεινής –το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει– ενώ ακολούθησαν τα εν εξελίξει έργα της κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 600.000€, εντός και εκτός της πόλης της Αίγινας.

Εντός των προσεχών μηνών θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 1.000.000 €.

 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το γήπεδο της Αίγινας, όπου προχωρούν οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του (αντικατάσταση του χλοοτάπητα , του ταρτάν στίβου και σύγχρονο αποστραγγιστικό έργο) προϋπολογισμού 1.000.000 €.

 

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, και ενημέρωσε το Δ.Σ. και τους πολίτες για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται από την Περιφέρεια, όπως το εμβληματικό έργο για την Περιφέρεια Αττικής και την ΠΕ Νήσων, της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης του νησιού με την ΕΥΔΑΠ, το οποίο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 28 Σεπτέμβρη 2017. Επίσης, ειδική έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο απαραίτητο και μεγάλης αξίας για το νησί, καθότι τώρα οι ομάδες έχουν έδρα τα Μέθανα.

 

Διεξοδικά, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. και το επίμαχο θέμα των αναγκαίων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο της  ανακατασκευής και διεύρυνσης της γέφυρας στο ρέμα της Σκοτεινής, όπου και τελικά ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων. Συνεπώς, οδεύει και αυτό προς εκτέλεση.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες για θέματα που απασχολούν το νησί, όπως αυτό της ασφάλειας και της απαραίτητης αναβάθμισης του Α.Τ. Αίγινας και της επαναλειτουργίας του Α.Σ. Μεσαγρού.

Ο κ. Χατζηπέρος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Δήλωσε δε ότι η ανάπτυξη των νησιών της ΠΕ και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αποτελεί για την Περιφέρεια πρώτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει, σχεδιάζει και εκτελεί στοχευμένα έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Γράφτηκε από τον/την Super User