ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του στις 3 Απριλίου με τον απολογισμό του Λιμενικού Ταμείου για το έτος 2012. Υπήρξε διαφωνία για το ότι ο απολογισμός του 2012 για το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο ήρθε για ψήφιση το 2015 αλλά και  για ένα ποσό εξόδων 450.000 ευρώ με την αιτιολογία διάφορα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν τον  ψήφισε και το θέμα πέρασε  με πλειοψηφία.  Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 450.000 ευρώ δεν μπορεί να υφίσταται με την αιτιολογία «διάφορα».
Μετά το θέμα της κ. Μαρίας Γιαννοπούλου που είχε προκύψει και της ζητούσαν να της πάρουν το σπίτι για χρέη της Φιλαρμονικής, ήρθε η σειρά του κ. Αποστολίδη να κινδυνεύει η περιουσία του για χρέη του Δημοτικού Παιδικού σταθμού την περίοδο που ήταν πρόεδρος.
Στην θητεία του λοιπόν, χρεώθηκε ο Δημοτικός Σταθμός για  παραλείψεις πληρωμών προς το ΙΚΑ. Το τραγελαφικό είναι ότι η  διοίκηση, που αν και λάμβανε ειδοποιήσεις για το χρέος αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα το ποσό των 35.805 με τις προσαυξήσεις των 27.593 έφτασε στα 63.402. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η προηγούμενη Δημοτική αρχή - Νεκτάριος Κουκούλης, Νίκος Τζίτζης- αδιαφόρησε για τις πληρωμές των ενσήμων αλλά και τους διακανονισμούς πληρωμής  και ποιος τελικά  θα πληρώσει τα επιπλέον χρέη που φορτώθηκε ο Δήμος.
Εκτός ημερήσιας διάταξης για τα έργα του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ ανακοινώθηκε ότι απαιτείται μια έγκριση 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση της στέγης, διαφορετικά θα φτιαχτεί ένα κτήριο χωρίς στέγη ή θα παραμείνουν οι κλειστοί δρόμοι στην περιοχή για πολύ καιρό ακόμη, αναμένοντας τη χρηματοδότηση. 
Για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ αποφασίστηκε να συζητηθούν οι ελλείψεις καθώς και η λειτουργία του σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο αφού πρώτα συνεδριάσει η επιτροπή υγείας του νησιού και εκεί να  ενταχτούν και οι προτάσεις των Δημοτικών συμβούλων.
Στο θέμα του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, δόθηκε δίμηνη παράταση χρήσης του προϋπολογισμού. Ο Δήμαρχος φάνηκε αισιόδοξος μετά από τηλεφώνημα που είχε με το γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη για διευθέτηση του προβλήματος. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει  αν δεν επιλυθεί το θέμα, που θα δημιουργήσει πρόβλημα λειτουργίας  του Δήμου.
Για το θέμα της στάθμευσης τέθηκαν ερωτήματα αν θα υπάρξει ελεγχόμενη στάθμευση για τις μέρες του Πάσχα και τι θα γίνει με τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης  δηλ. αν ισχύει ακόμη το μέτρο αυτό. Τελικά από τη διοίκηση δεν δόθηκε σίγουρη απάντηση για το θέμα. 
Γράφτηκε από τον/την Super User