ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ


Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου η έκθεση γλυπτικής κεραμικής με τίτλο «Αίγινα Κεραμική 2015. Σύγχρονοι Μύθοι».
Στην έκθεση συμμετείχαν οι γλύπτριες Helen Mudie Ιωαννίδου, Laure Gaudebert και Κλειώ Μακρή με γλυπτά εμπνευσμένα από το μουσείο.
Την έκθεση εγκαινίασε και χαιρέτησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος εκ μέρους της περιφερειάρχου κ. Δούρου και επεσήμανε την επιτυχία της καινοτόμου γεφύρωσης του παλιού με το νέο, τη διαφορετική προσέγγιση και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και ειδικότερα του μουσείου από  την Προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων (κα Στέλλα Χρυσουλάκη).
Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τις γλύπτριες και την κα Χωραφά για τα σεμινάρια κεραμικής, μια τέχνη με παράδοση χιλιάδων ετών για την Αίγινα. Έκανε ειδική μνεία και συνεχάρη τους Αυστριακούς αρχαιολόγους εθελοντές που επί σειρά ετών καθαρίζουν και επιμελούνται τον αρχαιολογικό χώρο της Αίγινας και εκτελούν συστηματικές αρχαιολογικές έρευνες στο λόφο της Κολώνας, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ανάδειξή του. Επίσης τους εθελοντές καθαρισμού και σήμανσης των μονοπατιών βοηθώντας τον περιπατητικό τουρισμό στο νησί.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. δήμαρχος, η αρχαιολόγος κ. Χρυσουλάκη και από μέρος της οργανωτικής επιτροπής του Φιστικιού η κ. Μαριλένα Γιαννούλη και ο πρόεδρος της κ. Καλόφωνος Γιώργος
Μετά την εκδήλωση ο κ. Χατζηπέρος  παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στην προφεστιβαλική εκδήλωση «Αέναες Διαδρομές Φωτός», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τη χορηγία της Περιφέρειας.  Μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κας Ρ. Δούρου και επεσήμανε ότι το Αέναο φως αλλά και το κλίμα της χώρας μας είναι γενεσιουργές αιτίες των τεχνών του πολιτισμού, του θεάτρου κα της φιλοσοφίας στην πατρίδα μας.
Η έκθεση στο αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος του μήνα.

Γράφτηκε από τον/την Super User