ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό  στον Πύργο του Μάρκελλου

Με επίκεντρο τον Πύργο του Μάρκελλου, η ΚΕΔΑ πρόσφερε δωρεάν διασκέδαση στα παιδιά του νησιού, τα φετινά Χριστούγεννα. Στο χώρο του Πύργου έχει τοποθετηθεί ένα χωριό με μικρά σπιτάκια, ενώ το «βαρύ πυροβολικό» των εκδηλώσεων είναι τα φουσκωτά που ενθουσίασαν τους μικρούς, αλλά και πολλές άλλες   εκδηλώσεις όπως: Chtistmas run ,το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού  των Καλικαντζάρων, κουκλοθέατρο, χριστουγεννιάτικες κατασκευές ,στολίδια από ζυμάρι, face painting, αφήγηση παραμυθιών, μικρή μουσική συναυλία  και τον Μάγο Σανκάρα. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 23 μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Το ευχάριστο  γεγονός είναι,  ότι για πρώτη φορά υπήρξε από μέρους του Δήμου (δηλ. την ΚΕΔΑ, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας), μια οργανωμένη εκδήλωση για αρκετές μέρες  στο νησί μας.

Το εργαστήρι του Αι-Βασίλη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

 Ένα μικρό χωριό- κυριολεκτικά- στήθηκε  στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Πέντε  ξύλινα σπιτάκια -το σπίτι του Αι- Βασίλη, το καφενείο των ξωτικών, βιβλιοθήκη, γλυκοπωλείο -ένα τρενάκι στην αυλή και το έλκηθρο του Αι-Βασίλη,  συνθέτουν ένα πολύ όμορφο  Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Τα παιδιά μπορούν   να βγάλουν φωτογραφίες στο τρενάκι ,με το έλκηθρο του Αι- Βασίλη, τον χιονάνθρωπο, τον Ρούντολφ το ελαφάκι, να αγοράσουν βιβλία, γλυκά και  δώρα, ενώ στο χώρο λειτουργεί και καφενείο για τους γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες  δραστηριότητες, όπως ανάγνωση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων για μικρούς και μεγάλους, καθημερινή  προβολή ταινιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, face painting , παραμυθοΐστορίες και πολλά παιχνίδια ( πινγκ-πόνγκ, ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο), που πραγματοποιούνται στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Την διοργάνωση  κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 25 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου, με πιθανή παράταση και το τριήμερο των Φώτων. Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος  και την προηγούμενη χρονιά είχε διοργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις, με τίτλο «
το εργαστήρι του Αι-Βασίλη», στον Μάνιτα.

Γράφτηκε από τον/την Super User