ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Ένα απρόσμενο αντάμωμα παιδικών χορευτικών τμημάτων τριών Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28/3/2015 στην πλατεία της Αγίας Τριάδος  στο χωριό του Βαθέος.
Αφορμή ήταν η ακύρωση της παρουσίασης  παραδοσιακών χορών την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Σκοπός ήταν  να χαρούν τα παιδιά και να απολαύσουν οι γονείς τους  και όποιοι άλλοι  το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους  ύστερα από πολλές ημέρες  δοκιμών.
Την ιδέα της συνάντησης  είχε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος  την πρόσκληση του οποίου αποδέχτηκαν  ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κυψέλης και  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος των Αγίων Ασωμάτων-Κοντού.
Όλα τα χορευτικά τμήματα υπό την καθοδήγηση των δασκάλων  τους  Μάρθας Χαρτοφύλακα και Αγγελικής Λαζάρου παρουσίασαν  ένα θέαμα που ενθουσίασε όσους το παρακολούθησαν.
Η έκπληξη  και η συγκίνηση στο  κλείσιμο της εκδήλωσης  ήταν  μεγάλες  όταν  όλα τα χορευτικά τμήματα  ενωμένα μαζί με τις δασκάλες τους  χόρεψαν  έναν παραδοσιακό Καλαματιανό χορό  σαν να έδειχναν το δρόμο προς  όλους  για το πόσα ωραία πράγματα μπορούν να πετύχουν οι ΄Ελληνες  ενωμένοι. 
Γράφτηκε από τον/την Super User