ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Η μετάλλαξη του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις 25 Γενάρη να δώσει την κυβέρνηση της χώρας στην αριστερά. Κουράστηκε από τα συστημικά κόμματα των μνημονίων τα οποία θεώρησε υπεύθυνα για την κρίση της  σημερινής κατάστασης. 
Αφησε την τελευταία του ελπίδα στα οράματα της Αριστεράς, ενθουσιάστηκε από τους προγραμματικούς λόγους και τις εξαγγελίες και πίστεψε ο Ελληνας ότι μπορούν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ  να τον βγάλουν από την κρίση.
Η εξάμηνη διαπραγμάτευση κάτι μύριζε, λευκός καπνός από τις πολύωρες συνεδριάσεις στα επιτελεία των Βρυξελών δεν έβγαινε. Οι Ευρωπαίοι «σωτήρες» μας ήξεραν τι έκαναν. Αφησαν την ελληνική κυβέρνηση να μαζέψει ότι ευρώ είχαν τα ταμεία όλων των οργανισμών, στράγγιξαν στην κυριολεξία τα οικονομικά  διαθέσιμα, έδιωξαν τον μόνο που αντιδρούσε στα σχέδια τους, τον Γιάνη Βαρουφάκη και «έκαναν» τον Τσίπρα  «μνημονιακό». Αυτό το τελευταίο θα είναι πνευματική τροφή στα επόμενα χρόνια και ίσως οι ιστορικοί του μέλλοντος μας αποκαλύψουν τα αληθινά αίτια. 
Βέβαια το σχέδιο δεν σταματά εδώ. Πρέπει να φύγουν και όσοι εμμένουν στο προεκλογικό αντιμνημονιακό τους πρόγραμμα  μέσα στο κυβερνητικό κόμμα. Ετσι εφηύραν τις εκλογές τώρα που έχουν ακόμα την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Ξέρουν επίσης ότι η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού δεν θέλει να πάει πίσω, μπροστά δεν υπάρχει τίποτα και έτσι καταλήγει στο γνωστό «το μη χείρον βέλτιστον».
Το 3ο μνημόνιο πέτυχε δυο κακά. Το ένα είναι ότι έσβησε ην ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο που περίμενε  περισσότερο για τα παιδιά του. Το δεύτερο  είναι ότι έσβησε και τον λόγο της Αριστεράς. Ισως το τελευταίο να είναι και το μεγαλύτερο κακό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια.
Το «πρώτη φορά αριστερά» είναι παρελθόν. Την πρόδωσαν ο Αλέξης και οι συνακόλουθοι του που μετέτρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ . Σε ένα κόμμα απόλυτα συνεργάσιμο με τους δανειστές και υπάκουο στο ιερατείο των Βρυξελών. Σε ένα κόμμα που η πολιτική του ταυτίζεται με αυτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και ίσως ακόμα χειρότερη για τον ελληνικό λαό.
Επιβάλλεται όσοι ανήκουν σήμερα στην «αριστερά», ιδιαίτερα στον «αριστερό κατά ονομασία» ΣΥΡΙΖΑ  να απεμπλακούν από τις κυβερνητικές επιλογές και τα μνημόνια και να δουν κατάματα την δεξιά πολιτική της κυβέρνησης και να μη δεχτούν να γίνουν «αριστερό» δεκανίκι της στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου.
Αυτές οι εκλογές γίνονται για να επισημοποιηθεί και εκλογικά η μετάλλαξη του νέου ΣΥΡΙΖΑ και να εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο που θα δέσει χειροπόδαρα τους έλληνες και θα τους κάνει ακόμα φτωχότερους. Οφείλουμε να αντισταθούμε ενεργά και επιδιώξουμε την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Το οφείλουμε στην αριστερά, στα παιδιά μας, στην Ελλάδα.
Γράφτηκε από τον/την Super User