ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Η αξιοπρέπεια δεν μετριέται με ευρώ

Κάθε μωρό που γεννιέται χρωστούσε πριν από ενάμιση μήνα 32.000 ευρώ. Τώρα με τα νέα δάνεια το χρέος αυτό έχει αυξηθεί.
Στις εκλογές του Σεπτέμβρη, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών το χρέος αυτό θα διατηρηθεί και υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί με νέο δανεισμό. Το χρέος είναι εκείνο που φέρνει τα μνημόνια και την φτωχοποίηση της Χώρας μας.
Το χρέος αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ στην περίοδο των μνημονίων έχουμε εισέλθει την τελευταία 5ετία. Εύκολα βλέπει κανείς τα τελευταία χρόνια ότι το κράτος δεν συμμαζεύτηκε αλλά συνεχίζει να δανείζεται, αυξάνοντας το κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς όμως την ελάχιστη ανταποδοτικότητα μέτρων στην καθημερινότητα του πολίτη. Ούτε η υγεία βελτιώθηκε, ούτε η παιδεία, ούτε η ανάπτυξη για να επηρεάσει θετικά την απασχόληση, ούτε βέβαια τα δημόσια οικονομικά.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους (δημοσιεύτηκε 17/6/2015), το εξωτερικό χρέος της χώρας όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αποδεικνύεται παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, γεγονός που επιτρέπει βάσει διεθνούς δικαίου στη χώρα μας να το καταγγείλει και να το διαγράψει μονομερώς.
Καταγγελία του χρέους σημαίνει τέλος στα μνημόνια. Σημαίνει τέλος η στρόφιγγα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καμία ανησυχία, θα στραφούμε σε δικό μας νόμισμα.
Η μετάβαση σε δικό μας νόμισμα διευκολύνει την ανάκτηση μεγάλου μέρους της εγχώριας αγοράς με την υποκατάσταση εισαγομένων (γίνονται ακριβότερα) από εγχώρια προϊόντα, την αύξηση του ΑΕΠ και της απασχόλησης. Διευκολύνει επίσης τις εξαγωγές (γίνονται φθηνότερες) καθώς επίσης και τον τουρισμό με αποτέλεσμα την αύξηση εισροής συναλλάγματος και τόνωση της εγχώριας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής.
Η χώρα μας όσο θα ανακτεί το δικαίωμα της να αποφασίζει η ίδια δημοκρατικά και ελεύθερα για το μέλλον της, τόσο θα πραγματοποιεί μια νέα αρχή προς ένα πιο υγιές πολιτικό σύστημα.
Η αξιοπρέπεια δεν μετριέται με ευρώ. Με λίγα ευρώ και υπόδουλοι θα ζουν με το κεφάλι σκυφτό και τα εγγόνια μας,  αλλά με λίγο ψωμί στο χέρι μας μπορούμε  να ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά και να δημιουργήσουμε καλύτερες μέρες στα παιδιά μας.
Το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα θα είναι δύσκολο αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι χειρότερο από αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.
Από εκλογές σε εκλογές και από μνημόνιο σε μνημόνιο, η χώρα παραπαίει και η ζητούμενη άσπρη μέρα όχι μόνο δεν διακρίνεται, αλλά συνεχώς απομακρύνεται. Μια χώρα που βίωσε χρόνια ύφεσης με φτωχοποίηση κοινωνικών στρωμάτων, μείωση εισοδημάτων και ερημοποίηση της αγοράς δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα με ένα νέο γύρο λιτότητας που μας προσφέρει το 3ο μνημόνιο
Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, παλαιά και νέα μνημονιακά κόμματα συγκρούονται για το ποιο θα εφαρμόσει καλύτερα την ίδια μνημονιακή πολιτική με περισσότερη λιτότητα και φορομπηξία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε με κριτήριο, όχι ποιο κόμμα, αλλά ποια χώρα θέλουμε και να θυμηθούμε καλά ποια κόμματα μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση της φτωχοποίησης και της υποδούλωσης
Γράφτηκε από τον/την Super User