ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Τι θα ψηφίσω…


Λίγες μέρες  πριν από τις εκλογές, μικρή σημασία έχει να προσπαθήσει κανείς να γράψει κάτι, για να «πείσει» ψηφοφόρους να κάνουν τη σωστή επιλογή. Μεγάλα παιδιά είναι, μπορούν να κάνουν τις επιλογές. Αλλά μπορώ να σας πω τι θα ψηφίσω εγώ:
Εγώ θα ψηφίσω αντιμνημονιακά γιατί πιστεύω ότι τα μνημόνια φτωχοποιούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και ευνοούν τους εκπροσώπους του κεφάλαιου.
Εγώ θα ψηφίσω αντιμνημονιακά, γιατί στρατηγικός στόχος του 3ου μνημονίου είναι η μείωση του ενεργού πληθυσμού που ασχολείται αποκλειστικά με τον πρωτογενή τομέα και η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη της υπαίθρου. Αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εισαγωγές προϊόντων από χώρες που έχουν εξασφαλίσει ανταγωνιστικούς όρους για τη γεωργία τους.
Εγώ θα ψηφίσω αντιμνημονιακά γιατί δεν θέλω να ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία της χώρας μου.
Εγώ θα ψηφίσω κατά του χρέους γιατί είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο.  Ένα χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα κάθε νεογέννητο βρέφος σήμερα να είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ.
Εγώ θα ψηφίσω κατά του παλιού γιατί όπως λέει και το ποίημα του  Μπρέχτ «Κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, Μα ερχόταν σα Νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια, που κανένας δεν είχε ξαναδεί. Κι απέπνεε νέες μυρωδιές σαπίλας, που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει (…)»
Εγώ θα ψηφίσω κατά της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας που εκφράζουν τα συστημικά κόμματα.
Εγώ θα ψηφίσω κατά του δικομματισμού που σκοπό έχουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο με κολαούζους τα μικρότερα μνημονιακά κόμματα.
Λίγο πριν την κάλπη χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ζητάνε να υφαρπάξουν την θετική ψήφο σας ώστε να «νομιμοποιήσουν» το 3ο μνημόνιο και την εφαρμογή του, έχοντας την συγκατάθεση την δική σας σε αυτές τις εκλογές.
Αν δεν θέλουμε μνημόνια, η μόνη λύση είναι η απεμπλοκή μας από τον μονόδρομο της Ευρωζώνης που μας κατάντησαν τον ουραγό της Ευρώπης σε όλους τους οικονομικούς και άλλους δείκτες.
Στο χέρι μας είναι να καταργήσουμε τα μνημόνια, να διαγράψουμε το χρέος. Αυτό μη το ξεχνάτε την ώρα που πηγαίνετε στην κάλπη.
Ψηφίστε πολιτικές, όχι πρόσωπα.
Ψηφίστε δημοκρατικά και αντιμνημονιακά κόμματα. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρά κόμματα. Η μετεκλογική συγκυρία δεν θα σφραγιστεί μόνο από την όποια συγκυβέρνηση αναλάβει την εργολαβία των μνημονίων, αλλά και από τις μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις που ο νέος γύρος μνημονιακής προσαρμογής θα φέρει.
ΟΧΙ στην αποχή.
ΝΑΙ στη δημοκρατία
ΝΑΙ στη διαγραφή του χρέους
ΟΧΙ στα μνημόνια.

Γράφτηκε από τον/την Super User