ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Η «μαγιά» των Συνδυασμών

Οι αριθμοί των ψήφων που είχαν πάρει στο παρελθόν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στην επικαιρότητα. Αλλά όλοι κάνουν το ίδιο λάθος. Μετράνε τις ψήφους που είχε πάρει ο κάθε υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές και βρίσκουν ένα τεράστιο νούμερο που τους προδιαθέτει στην επιτυχία. Δεν είναι όμως έτσι.

Οι ψήφοι του κάθε υποψήφιου αντιστοιχούν στην δισταυρία, τρισταυρία αύριο ενώ του υποψήφιου Δημάρχου, άρα και του Συνδυασμού, αντιστοιχούν σε ψηφοδέλτια (μονοσταυρία). Αρα για να έχουμε μια καλή πρόγνωση στους υπολογισμούς μας πρέπει να μετατρέψουμε τις ψήφους σε μονοσταυρία. Και επειδή στις προηγούμενες εκλογές είχαμε δισταυρία πρέπει χοντρικά να πάρουμε τους μισούς από τις ψήφους που είχαν πάρει. (Βασικά το ποσοστό κυμαίνεται από 39-41% στο σύνολο ψήφων του Συνδυασμού).

Στο ψηφοδέλτιο Κουκούλη συμμετέχουν 18 υποψήφιοι σύμβουλοι που κατά το παρελθόν είχαν πάρει 1550 ψήφους. (ψηφοδέλτια υπέρ του Συνδυασμού).

Στο ψηφοδέλτιο Μούρτζη συμμετέχουν 20 υποψήφιοι σύμβουλοι που αριθμούν σε 1446 ψήφους (ψηφοδέλτια υπέρ του Συνδυασμού).

Στο ψηφοδέλτιο Ζορμπά συμμετέχουν 15 υποψήφιοι σύμβουλοι που κατά το παρελθόν είχαν πάρει 1186 ψήφους. (ψηφοδέλτια υπέρ του Συνδυασμού).

Και στο ψηφοδέλτιο Τζίτζη συμμετέχουν 15 υποψήφιοι σύμβουλοι που κατά το παρελθόν είχαν πάρει 565 ψήφους. (ψηφοδέλτια υπέρ του Συνδυασμού).

Στο ψηφοδέλτιο Μεθενίτη συμμετέχουν 14 υποψήφιοι σύμβουλοι που κατά το παρελθόν είχαν πάρει 507 ψήφους. (ψηφοδέλτια υπέρ του Συνδυασμού).

Αυτή είναι μια πρώτη μαγιά σε κάθε συνδυασμό με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τουλάχιστον τις ψήφους που είχαν πάρει. Την τελική κατάταξη θα δώσουν οι νέοι σύμβουλοι που έχει προσθέσει στο δυναμικό του ο κάθε Συνδυασμός

Κώστας Ι. Αδάμ

Γράφτηκε από τον/την Super User