ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΑΖΕΙ… ΦΩΤΙΕΣ

 

     Η μηνυτήρια αναφορά του αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη  φαίνεται ότι πυροδοτεί απρόβλεπτες εξελίξεις  στο ίδιο το αυτοδιοικητικό σκηνικό της Αίγινας. Στο τελευταίο είχαν πέσει κάποιες προειδοποιητικές βολές αλλά η  ανάγνωση του περιεχομένου της περιέπλεξε  τα πράγματα . Κυρίως για τον χρόνο που αυτή αναφέρεται ο οποίος είναι από τον Ιανουάριο του 2009 έως το τέλος του 2011.  

    Στο τελευταίο λοιπόν δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος δεν έκανε καμία νύξη για την αναφορά ενώ κρατούσε την επιστολή στα χέρια του  προφανώς για να μην ανοίξει θέμα εν μέσω συμβουλίου παρενέβη ο πρώην δήμαρχος Π. Κουκούλης ο οποίος σχολίασε  κατηγορώντας εμμέσως πλην  σαφώς την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   ότι τον εμπλέκει αδίκως σε μια ιστορία  που δεν έχει ανάμιξη. Αυτό από μόνο του έχει μια πολιτική αξία δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό σε όλους ο ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές στήριξε με κάθε τρόπο τον απερχόμενο τότε δήμαρχο ακόμα και με την συμμετοχή στελεχών του στο ψηφοδέλτιο . Η τωρινή εξέλιξη παρουσιάζει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες – κοντινές πια εκλογές- δεδομένης της πολύ καλής σχέσης ηγετικών του στελεχών κυρίως εξ Αθηνών ορμώμενους με την παράταξη Κουκούλη. Με την μηνυτήρια αναφορά σε εξέλιξη τι θα πράξει καθένας από αυτούς και προφανώς και ο ίδιος  ο κ. Κουκούλης θα είναι μια ενδιαφέρουσα  εξέλιξη. Μια ακόμη ένδειξη αυτού είναι η έντονη συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ του κ. Κατσικάρη και του κ. Κουκούλη στην ξενάγηση για τα Καποδιστριακά κτίρια που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο της ορκωμοσίας του κυβερνήτη.

   Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Σαν να μην έφτανε η απουσία οιουδήποτε έργου  που την οδηγεί σε σπασμωδικές και αγχώδεις κινήσεις  να παρουσιάσει οτιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως τέτοιο μια μήνυση σε εξέλιξη με τέτοιο περιεχόμενο είναι  ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Κλήσεις και καταθέσεις σε εισαγγελέα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου , με καταθέσεις και φήμες να διαρρέουν θα δημιουργήσει ένα σκηνικό που πιθανόν να το δούμε για πρώτη φορά. Εδώ τα πολιτικά μηνύματα είναι περισσότερο σαφή μιας και έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία  έχει σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους  και η κάθοδος στις επόμενες εκλογές είναι ήδη πολύ αμφίβολη με το σημερινό στάτους. Αρα οι εξελίξεις  θα υπήρχαν  σε κάθε περίπτωση μόνο που τώρα θα επιταχυνθούν.

   Η αναφορά λοιπόν αφήνει έκθετους δύο δημάρχους. Φυσικά όμως από μόνη της δεν είναι  πρόκριμα της τελικής εξέτασης βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και μπορεί και να μην δείξει και τίποτα. Όμως μέχρι την εξέταση της τα ερωτηματικά θα παραμένουν.    

                   

Γράφτηκε από τον/την Super User