christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

   Οι φήμες που κυκλοφορούν  για την παράταση της θητείας των δημοτικών αρχών μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 αναμφίβολα  θέτουν νέες σκέψεις και προβληματισμούς  όχι μόνο στα επιτελεία των υποψηφίων και των κομμάτων αλλά και στους ίδιους τους πολίτες. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η συνέχιση της θητείας μιας αρχής που προσπαθεί μέσα από ένα προγραμματισμό να προχωρήσει έστω κουτσά στραβά κάποια πράγματα και άλλο πράγμα  το γάντζωμα σε μια καρέκλα μιας αναποτελεσματικής διοίκησης που διοικεί με κεκτημένη ταχύτητα  και χωρίς κανένα ειρμό.

  Δυστυχώς το νησί εισέρχεται σε μια περίοδο όπου θα χρειαστεί μια στιβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση  για να πάρει αποφάσεις σε καίρια θέματα. Είδατε την συζήτηση που έχει ανάψει -και δικαίως – με το θέμα του τουρισμού και της ιδιωτικής πολεοδόμησης από πλευράς της Lamda Development στην Πέρδικα. Ο χωροταξικός σχεδιασμός έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και βέβαια τώρα θα επανέλθει με την γνωστή ξύλινη γλώσσα ότι ποτέ δεν αφήσαμε το θέμα που ακούμε κάθε φορά που ένα θέμα εγκαταλείπεται και ξαφνικά το βρίσκουμε μπροστά μας.

  Το θέμα του νερού με την εξέλιξη που θα έχει μετά την μηνυτήρια αναφορά του κ. Κατσικάρη θα είναι ένα θέμα που θα παίξει πολύ. Το πρόβλημα αυτό με τα παρεπόμενα του σίγουρα θα έχει και άλλα επεισόδια  γι αυτό και πρέπει να υπάρχει μια συντονισμένη αντιμετώπιση του  αλλιώς το επόμενα καλοκαίρια με πρώτο φυσικά το ερχόμενο θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση του νησιού.      

    Το πρόβλημα της ακτοπλοΐας  ολοένα και  μεγαλώνει. Η απεργία της ΠΝΟ κρατά ήδη μια εβδομάδα το νησί αποκλεισμένο αλλά πέρα από αυτή  τα δρομολόγια σε λίγο θα κάνουν την Αίγινα να μοιάζει με ακριτικό νησί στα 18 μίλια απο τον Πειραιά. Να μην μιλήσουμε για το κόστος  του εισιτηρίου  που θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους επαγγελματίες του νησιού.

   Και η δημοτική αρχή; Η δημοτική αρχή είχε ήδη προετοιμαστεί για εκλογές τον Ιούνιο του 2013. Εβλεπε και αυτή ότι δεν πάει παραπάνω και ετοιμαζόταν γι αυτές.Ο δήμαρχος  πάει μια βόλτα στα χερσαία για να «παρακολουθήσει» την εξέλιξη  φωνάζοντας και απο ένα ΜΜΕ κάθε εβδομάδα  και δίνει κυριολεκτικά τα ρέστα του στην υπόθεση των Καποδιστριακών  αδιαφορώντας για την λογική και τις αντιδράσεις.  Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο δεν πρόκειται να έχει πιθανότατα καν αρχίσει μέχρι τις εκλογές όμως θέλει πάση θυσία να  το εξαγγείλει πιστεύοντας ότι αυτό θα του δώσει πόντους.   Προφανώς αυτά τα δύο θα είναι και τα κύρια χαρτιά  της προεκλογικής του εκστρατείας μιας και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να έχει  να επικαλεσθεί.

    Τώρα οι νέες εξελίξεις πιθανότατα να τον βολέψουν μεν αλλά από την άλλη μεριά θα τον υποχρεώσουν να ανασχεδιάσει την στρατηγική για ένα και μισό ακόμη χρόνο. Ποιά στρατηγική , ποιό σχεδιασμό και με ποιούς; Τι να σας πούμε και εμείς…

Γράφτηκε από τον/την Super User