christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ή ΓΙΝΕΤΑΙ .... ΚΛΗΤΗΡΑΣ

          

    Οσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ μπερδεύονται τα πράγματα στην υπόθεση της μηνυτήριας ανφοράς που κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Κατσικάρης για την διαφορά των κυβικών του νερού που προέκυψε από την διασταύρωση των στοιχείων που αυτός έκανε και τον υποχρέωσαν να καταθέσει την αναφορά στον εισαγγελέα.  Σε συνδυασμό δε με την φημολογούμενη παράταση της θητείας της δημοτικής αρχής μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 κυριολεκτικά βάζει μπουρλότο στο δημοτικό σκηνικό. Μόνο να σκεφτείτε ότι τον 11/2015  οι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων θα βρίσκονται στην διόλου ευκαταφρόνητη ηλικία των 70 χρόνων  με προοπτική να ζητήσουν μια πενταετία διοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα.

    Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή λοιπόν. Η ασυνήθιστη δραστηριότητα που επιδεικνύει για την εξέλιξη η παράταξη του  πρώην δημάρχου Π. Κουκούλη πρώτον δείχνει ότι έχει θορυβηθεί πολύ έντονα  για το θέμα και δεύτερον εύκολα συμπεραίνουμε εξ αυτού ότι έχει αποφασίσει την εκ νέου κάθοδο της στις εκλογές υπο τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο. Πολύ θα ήθελε λοιπον το θέμα να κλείσει εν τη γενέσει του ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες, φήμες και διάφορα άλλα παράγωγα μιας αναφοράς που δεν ελέγχονται και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Πιθανή σύνδεση του πρώην δημάρχου με την υπόθεση θα ήταν πολύ δυσάρεστη εξέλιξη  και σε συνδυασμό με την παράταση της θητείας  πιθανότατα θα έθετε θέμα ηγεσίας  της παράταξης.

  Απο την πλευρά του δημάρχου το θέμα φαίνεται να αντιμετωπίζεται με περισσή ελαφρότητα , θεωρώντας ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί προφανώς παρασκηνιακά  κατά την προσφιλή του αντίληψη. Ετσι και αλλιώς στρατηγική και σχεδιασμός  δεν υπάρχει  κατά συνέπεια  το θέμα θα αντιμετωπιστεί αποσπασματικά όπως και τόσα άλλα.

  Η  σύσταση μιας επιτροπής στην οποία δεν κλήθηκε να μετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση  δείχνει μια προσπάθεια να  πέσουν οι τόνοι όμως αυτό δεν φαίνεται στον ορίζοντα.  Πέρα απο την σύσταση της επιτροπής στην οποία οι ελεγχόμενοι καλούνται να ελέγξουν τους εαυτούς τους  δεν φαίνεται ότι η λειτουργία του δήμου να άλλαξε μετά την αναφορά ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα. Η λογική λέει ότι με το κάθε τιμολόγιο του μεταφορέα θα πρέπει να γίνεται σύγκριση με το πρωτόκολλο της επιτροπής παραλαβής και της ΕΥΔΑΠ για το ίδιο χρονικό διάστημα. .Αν υπάρχουν διαφωνίες θα πρέπει να ενεργοποιείται  η διαδικασία που προβλέπεται απο την σύμβαση. Οι δικές μας πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο κατά συνέπεια  πάμε για νέα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

    Ο απρόβλεπτος κρίκος της αλυσίδας είναι ο κ. Κατσικάρης. Ο οποίος έπραξε τα δέοντα και έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα. Ομως επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πιέσεις θα καταφέρει θα κρατήσει μέχρι τέλους την δίκαια στάση του; Και αν όχι πως θα το δεχθούν οι ψηφοφόροι του στο νησί; Θα τον θεωρήσουν υπεύθυνο; Ο αντιπεριφερειάρχης  είναι και αυτός εν μέρει έκθετος ήδη. Με την έννοια ότι εάν στέλνεις μια τέτοια υπόθεση στην διακαιοσύνη πως νομιμοποιείσαι να επιχορηγήσεις εκ νέου την καινούργια χρονιά με το απίστευτο περυσινό ποσό των 2,5 εκ. ευρώ αν έχεις έστω την υπόνοια ότι τα ποσά κατασπαλώνται;  

   Το σταυρόλεξο είναι για δυνατούς λύτες. Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι ακριβώς θα συμβεί και πως αυτό θα επιδράσει στο νησί. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε.

Γράφτηκε από τον/την Super User