christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  Λάβαμε ένα δελτίο τύπου απο τον Δήμο Αίγινας  (δημοσιεύεται στο τέλος) το οποίο απο ότι φαίνεται εγκαινιάζει ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα και δείχνει που ακριβώς θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία της δημοτικής αρχής. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος γυρνώντας απο την Γενεύη  με φρέσκο ελβετικό αέρα   αντελήφθη την δεινή κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το νησί η πολιτική του  και αποφάσισε να μας δείξει τους επικοινωνιακούς  άξονες της πολιτικής του – γιατί άλλους έτσι κι αλλιώς δεν έχει - απο εδώ και πέρα και μέχρι τις εκλογές του 2013, γιατί εμείς είμαστε βέβαιοι ότι  πιό πολύ απο όλους ο ίδιος επιθυμεί να λήξει το μαρτύριο του και όχι να παραταθεί για ένα και μισό ακόμα χρόνο. Ετσι λοιπον θα είχαμε να παρατηρήσουμε επί της ουσίας στα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.

  1. Στο θέμα του κυματοθραύστη η εισήγηση της ΜΠΕ κρίνεται ανεπαρκέστατη και με πολλά σοβαρά λάθη τα οποία θα μετρήσουν φυσικά όταν έρθει η ώρα να κριθούν. Ακόμα αυτά τα περί πολύ σύντομης  έκδοσης σχετικής απόφασης και σύντομης  ένταξης κρίνονται μάλλον υπερβολικά σε σχέση με την πραγματικότητα.
  2. Στο θέμα του Κυβερνείου η υπέμετρη αισιοδοξία εμποδίζει να δεί ο δήμαρχος την πραγματικότητα και πανηγυρίζει πολύ πριν της ώρας του. Εμείς να θυμίσουμε απλώς ότι την περασμένη φορά το έργο δεν είχε απλώς προκηρυχθεί όπου απαιτούνται αρκετά στάδια για να ξεκινήσει αλλά είχε κατακυρωθεί. Είχε έρθει εργολάβος ο οποίος έφυγε άπρακτος.  Κατά συνέπεια το σήριαλ θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια , σύμφωνα δε με δικές μας ασφαλείς πληροφορίες γίνονται κινήσεις να λυθεί μεν το πρόβλημα όχι όμως με την συνταγή της δημοτικής αρχής.
  3. Τα χερσαία έργα  προχωρούν είναι η μόνη αληθινή αναφορά του  δελτίου όμως και εδώ η έλλειψη γεωλογικής μελέτης είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.
  4.  Ο υποθαλλάσιος αγωγός τώρα. Αν όλα πάνε καλά , αν τελικά ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αν,αν ,ολα τα αν που απαιτούνται πάνε καλά είναι βέβαιο ότι δεν θα  προλάβει ουτε ο επόμενος δήμαρχος  να κόψει κορδέλα. Κατά οι διθύραμβοι για ένα έργο που στην καλύτερη περίπτωση θα απαιτήσει έξι με επτά χρόνια μοιάζουν πολύ πρώϊμοι.
  5. Σε ότι αφορά δε τον ποντισμό του καλωδίου της ΔΕΗ θεωρούμε ότι το πρόβλημα πλέον λύθηκε και όποιος δεί να παίζουν τα φώτα του σαν φωτορυθμικά είναι ένας αισχρός προβοκάτορας. Επίσης δεν μπορούμε να έχουμε καμία αμβιβολία για την ποιότητα του έργου μετά απο  την επιμελημένη και αποφασιστική παρακολούθηση

του έργου  απο την διοίκηση του δήμου. Ολα τα ψάρια της περιοχής έχουν να το λένε για τις περίεργες συναντήσεις που είχαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου. Κύριε δήμαρχε μην αδειάζεις έτσι την τεχνική σου υπηρεσία. Προσπαθούν πολύ οι άνθρωποι. .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίγινα, 22 Φεβρουαρίου 2013

Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας ότι οι συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου μας, οδήγησαν σε θετικότατα αποτελέσματα, όσον αφορά σε ΥΠΟΔΟΜΕΣ του Νησιού μας αλλά και στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ, που εκ του ασφαλούς οδηγείται σε στερέωση και αποκατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Εγκρίθηκε στις 21/02/2013 η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και πολύ σύντομα η ένταξη στο ΕΣΠΑ.
  2. Στις 12/03/2013 δημοπρατείται η αποκατάσταση του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ με εξασφαλισμένους τους πόρους και το Νησί μας – ως Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους – θα έχει υποστηρίξει την ΙΣΤΟΡΙΑ του, θα έχει βάλει τα θεμέλια της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του.
  3. Τα ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ που θα «αγκαλιάσουν» και θα υποδεχθούν τον ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ έχουν ήδη αρχίσει, βρίσκονται σε εξέλιξη και υποστηρίζονται για την ολοκλήρωσή τους από τον Δήμο μας.
  4. Ο ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας, έχει ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Εσωτερικών και από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης και αναμένεται πολύ σύντομα η έκδοση των Τευχών Δημοπράτησης και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ μέχρι 30/06/2013.
  5. Επισημαίνεται ότι και από 07/07/2012 έχει τοποθετηθεί το 4ο καλώδιο ηλεκτροδότησης, μετά από επιμελημένη και αποφασιστική παρακολούθηση του έργου κατασκευής του από την Διοίκηση του Δήμου και έτσι πλέον αφαιρέθηκε κάθε ενδεχόμενο για προβληματική ηλεκτροδότηση του Νησιού μας.

Ο Δήμαρχος,  Θεοδόσιος Γ.Σακκιώτης

Γράφτηκε από τον/την Super User