christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

 

   Συγκαλείται σήμερα 5/3/2013 έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος με αποκλειστικό θέμα την κύρωση του διαγωνισμού για την μεταφορά νερού προς το νησί απο τις δύο εταιρείες μεταφοράς του για τα έτη 2013-2014. Επειδή όμως την Παρασακευή 8/3/2013 συγκαλείται επίσης το Δημοτικό συμβούλιο για την κύρωση του προϋπολογισμού έτους 2013 απορία προκαλεί η σύγκληση του έκτακτου ΔΣ.

   Επειδή όμως ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τα πράγματα έχουν μια εξήγηση καταφέραμε με ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής κυριολεκτικά να πληροφορηθούμε τα παρακάτω:

   Σήμερα συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου για αυτά τα δύο θέματα. Οι μεταφορείς ζητούν αναπροσαρμογή της τιμής και ξεκινούν απο το 2,55 ανά κ.μ. Η επιτροπή δεν συμφώνησε σε αυτή την πρόταση και η διοίκηση έκρινε προσφορότερο να μεταφέρει το θέμα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ. Να πούμε εδώ ότι δεν έγινε δεκτό, επίσης κατά πλειοψηφία ,να εγκριθεί η αμοιβή της ειδικής συμβούλου που επέλεξε προσωπικά ο δήμαρχος με τις γνωστές απαράδεκτες διαδικασίες ( δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού σε εφημερίδα στον Πειραιά κλπ.) πριν απο την ψήφιση του προϋπολογισμού. Κάτι που ζητήθηκε πριν την ψήφιση του γιατί κάποιοι φοβούνται ότι στον προϋπολογισμό δεν θα εγκριθεί το σχετικό κονδύλι και έσπευσαν να το κατοχυρώσουν.

   Ομως γιατί τα θέματα και κυρίως αυτό του νερού στέλνονται με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ υπάρχει το ΔΣ της Παρασκευής; Προφανώς το τελεσίγραφο των μεταφορέων έχει αρχίσει να πιάνει τόπο. Μέχρι την Παρασκευή μεσολαβούν τέσσερις ακόμη μέρες όπου χωρίς τροφοδοσία θα έχουμε μείνει από νερό. Αρα εάν παρθεί άυριο μια τέτοια απόφαση θα λυθεί το πρόβλημα. Ποιός όμως εγγυάται στην διοίκηση ότι το θέμα που είναι κατεπείγον θα πάρει – αν πάρει – 14 ψήφους που απαιτούνται για την έγκριση του; Προφανώς κανένας, όμως ο δήμαρχος φαίνεται εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα μετριάσει τις αντιδράσεις εναντίον του είτε απο τους πολίτες είτε απο τους μεταφορείς. Η αύξηση που ζητούν οι μεταφορείς είναι και μεγάλη και αδικαιολόγητη. Ο δήμαρχος στην συνάντηση μαζί τους υποσχέθηκε δημοσίως ότι η φετεινή επιχορήγηση θα φτάσει τα 3.500.000,00 ευρώ κάτι που φαίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο μετά και την μηνυτήρια αναφορά του αντινομάρχη για την διαφορά των κυβικών. Αρα η πιθανότητα να είμαστε πολύ μέσα στον προϋπολογισμό του νερού για το 2013 είναι απολύτως υπαρκτή. Κατά συνέπεια λοιπον το σημερινό τουλάχιστον ΔΣ μοιάζει στημένο. Ο δήμαρχος θα προσπαθήσει να εκβιάσει κυρίως τους δικους του με την απειλή της διακοπής του νερού και εάν δεν τα καταφέρει θα τα ρίξει επάνω τους και στην αντιπολίτευση.

   Το θέμα του νερού απο ότι φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμα. Το έχουμε πεί πολλές φορές αυτό αλλά η εμμονή των δημάρχων να μην προσπαθούν να βρούν μια εναλλακτική λύση στο θέμα της μεταφοράς του νερού και να έχουν κυριολεκτικά κολλήσει στο θέμα του αγωγού δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν. Οσοι εθελοτυφλούν απλώς μεγαλώνουν το πρόβλημα.  

Γράφτηκε από τον/την Super User