ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

  Η πρόσφατη περιπέτεια με την κοπή των δένδρων στην πλάζ ης κολώνας  μάλλον εγκαινιάζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο την προεκλογική περίοδο. Οι δηλώσεις και οι εκατέρωθεν βολές δείχνουν καθαρά και ξάστερα πως δημιουργούνται οι συμμαχίες και πως αυτές στηρίζονται στην διαπλοκή.
  Ο δήμαρχος λοιπόν δηλώνει πως ο δήμος δεν γνώριζε τίποτα για την “αποκατάσταση” του χώρου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από την πλευρά του βγάζοντας απ’ έξω την ουρά του δηλώνει πως δεν έχει γίνει επίσημη κατακύρωση του διαγωνισμού και κατά συνέπεια ο ανάδοχός δεν έχει καμία δικαιοδοσία ακόμα στην πλάζ αφού αυτή δεν του έχει παραχωρηθεί ακόμα.  Αμέσως αμέσως υπάρχει μια πρώτη διάσταση μεταξύ τους.
  Κατά συνέπεια λοιπόν οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς , μοιάζουν να μην έχουν αποδέκτη. Όμως την παρτίδα σώζουν οι δηλώσεις του Προέδρου της δημοτικής κοινότητας  κ. Τζίτζη  ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εργασίες. Όμως και αυτός αναιρείται από την επιστολή του κ. Σταύρου Σακκιώτη όπου φαίνεται ότι το θέμα ποτέ δεν απασχόλησε την τοπική κοινότητα Αίγινας και προφανώς δεν υπήρχε απόφαση γι αυτό το θέμα.
   Ο κ. Τζίτζης αναλαμβάνει να γίνει Ιφιγένεια για λογαριασμό του επιχειρηματία  ενώ ο δήμαρχος μάλλον δε θα γλυτώσει τις συνέπειες ως πολιτικός προϊστάμενος του. Όπως διαπιστώνετε όλα δένουν μια χαρά και το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι ακριβώς θα γίνει  στην σημερινή  συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  που θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα των διαγωνισμών για τις πλάζ.  
    Όπως λοιπον εύκολα καταλαβαίνετε η προεκλογική περίοδος ήδη άρχισε, κάτι σαν το κυνήγι δηλαδή  και τα σκάγια άρχισαν να παίρνουν κόσμο. Δεν διαπιστώσαμε αντίδραση από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις πράγμα που δείχνει την απροθυμία τους  να πάρουν θέση στο θέμα που έτσι και αλλιώς καίει.    
   Σε κάθε περίπτωση όμως οι δηλώσεις του δημάρχου σε φιλικό του site το οποίο παρεμπιπτόντως έχει  αναλάβει εργολαβικά την εκπροσώπηση του θυμίζοντας μας λίγο παλιότερες εποχές,  δείχνουν μια πλήρη έλλειψη της πραγματικότητας και παντελή άγνοια της διαφοράς μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξης και της οικολογικής ευαισθησίας.

Γράφτηκε από τον/την Super User