ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ …

  

  Φαίνεται ότι όσο προχωράμε προς τις εκλογές κάποιοι χάνουν εντελώς το μέτρο και της σοβαρότητας αλλά της πραγματικότητας.  Εχουμε απασχοληθεί ξανά με την πολική των δελτίων τύπου και την εικονική πραγματικότητα  που αυτά απεικονίζουν όμως  τα τελευταία  γεγονότα  δείχνουν το μέγεθος του πράγματος η του δράματος αν προτιμάτε.
   Η τελευταία επίθεση  του δημάρχου εναντίον των υπευθύνων της πυροσβεστικής για την σύλληψη του αρμόδιου αντιδημάρχου  ξεπερνά κάθε όριο. Μια επίθεση εναντίον μιας υπηρεσίας που επιτελεί με πραγματική αυταπάρνηση ένα τεράστιο έργο και πολύ δύσκολο έργο βρίσκεται κατηγορούμενη γιατί απλά έκανε το καθήκον της. Πολλώ δε μάλλον που ο «τσάμπα μάγκας» δήμαρχος που την κατηγορεί κάνει τις δηλώσεις, αφού πρώτα έχει περάσει η προθεσμία για την αυτόφωρη δική του σύλληψη , μέσα στην οποία είχε φροντίσει να εξαφανιστεί  αφήνοντας τον συνεργάτη του έκθετο και απροστάτευτο. Η δε κατάληξη της ανακοίνωσης ότι η πυροσβεστική πρέπει να ασκεί τα καθήκοντα της με γνώμονα τον σεβασμο στους αιρετούς εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης είναι σίγουρα μνημείο  πολιτικής ανοησίας το λιγότερο.  
  Δεύτερο λοιπόν κρούσμα  ιδιοποίησης μηχανισμών του δήμου που ανήκουν σε όλους η απάντηση στο δελτίο τύπου της «Κίνησης Ευθύνης» . Ασχετα από την ουσία  της απάντησης  τέτοια δελτία τύπου δεν τα εκδίδει ο δήμος. Ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Αιγινήτες συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών της  «Κίνησης Ευθύνης» και όσους άλλους δεν υποστηρίζουν τον δήμαρχο. Κατά συνέπεια δελτία που εκδίδει ο δήμος και προβάλλουν το υπαρκτό η ανύπαρκτο έργο της  διοίκησης το λιγότερο που κάνουν είναι να προσβάλλουν τους θεσμούς και να εξευτελίζουν την αυτοδιοίκηση. Όμως άραγε υπάρχει η παράταξη του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με την οποία εκλέχτηκε ο σημερινός δήμαρχος η από εδώ και πέρα τα δελτία που αυτή θα έπρεπε να εκδίδει τα αναλαμβάνει ο δήμος;  Η οικειοποίηση των μηχανισμών του δήμου είναι πολύ σοβαρό θέμα  και θυμίζει  έντονα κάποιες πολιτικές δυνάμεις που το έκαναν επιστήμη και σήμερα βρίσκονται στα  Τάρταρα.  
   Σε ότι αφορά την ουσία του δελτίου τύπου και τον απολογισμό του έργου του δημάρχου που αυτό κάνει σημειώνουνε απλώς δύο σημεία. Το ένα με το θέμα του κέντρου Υγείας όπου ακριβώς πιστοποιείται η γραφειοκρατική αντίληψη που έχει ο δήμαρχος για την επίλυση τόσο σοβαρών θεμάτων αφού μόνο ανταλλαγές εγγράφων έχει να επιδείξει  και κάποιες εθιμοτυπικές επισκέψεις  και το δεύτερο που προκαλεί έντονη θυμηδία με την “οριστική” λύση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης λές και όσοι μένουμε σε αυτόν τον τόπο δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με το ρεύμα και τις διακοπές που ταλαιπωρούν  τις ηλεκτρικές συσκευές μας.
   Αν σε ολο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και το δελτίο τύπου της αντιπεριφέρειας που καταλογίζει ευθύνες και προαναγγέλει διοικητικές κυρώσεις για τα όσα διαπίστωσε πλέον ότι όντως έχουν συμβεί στην Κολώνα τότε το πράγμα φωνάζει μόνο του. Οι εκλογές άρχισαν και απο ότι φαίνεται έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. 

Γράφτηκε από τον/την Super User