christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΟΤΑΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...


 
    Θα έχετε σίγουρα ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται εδώ και κάποιο καιρό όπου σύμφωνα με αυτές δεν ξεκινάνε το χτίσιμο κτιρίων αντί με τον συνηθισμένο τρόπο δηλαδή απο τα  θεμέλια αλλά απο την οροφή. Δεν θα μυήσουμε βεβαιώς στην τεχνική αυτή , όμως πιστεύουμε ότι κάποιοι τοπικοί πρωτοπόροι σίγουρα έχουν μελετήσει την τεχνική. Και εξηγούμεθα.
   Είδαμε πριν απο λίγες ημέρες την απόφαση της επιτροπής τουρισμού που προσπαθεί να συστηματοποιήσει την προβολή του νησιού με στόχο φυσικά την πολυπόθητη προσέλκυση  τουριστών. Κάτι που όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί προσπαθούν να κάνουν πολλοί και στην γειτονιά μας αλλά και παρακάτω. Μέχρι εδώ καλά και άριστα.
  Ομως πρέπει να εντοπίσουμε δύο τρία πράγματα τα οποία αντιφάσκουν. Η διοίκηση του δήμου στην μέχρι τώρα πορεία της δεν έχει καταφέρει τίποτα απολύτως στα βασικά. Για να μην την αδικούμε και οι προηγούμενες το ίδιο έκαναν. Ετσι λοιπόν με το καλημέρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.
  Το θέμα του νερού πρώτα πρώτα. Ποιός πιστεύει ότι κάποιος που ακούει συνεχώς για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το νησί θα ξεκίναγε να κάνει διακοπές σε ένα τόπο όπου ακόμα και το πολυπόθητο ντούς θα του ήταν δύσκολο;  Και επειδή ακούει για το πρόβλημα χρόνια τώρα, και λύση δεν βλέπει  μάλλον αδυνατεί να πιστέψει στην μέχρι σημείου παρεξηγήσεως αισιοδοξία του δημάρχου και των συν΄αυτώ ότι όπου νάναι έρχεται ο αγωγός.
   Σε ότι αφορά τα σκουπίδια ακόμα χειρότερα. Μια απλή βόλτα στους ξέχειλους κάδους που πλαισιώνονται απο στρώματα, καναπέδες, καρέκλες κλπ. δείχνει αμέσως γιατι μιλάμε. Η πρόσφατη ιστορία της Σκοτεινής απλώς επδείνωσε την κατάσταση  και ανέδειξε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.  Να πούμε για την πεζοδρόμηση που δεν υπάρχει και όπου θεωρητικώς υφίσταται δεν τηρείται, για την ανύπαρκτη  συγκοινωνία,  για την κατάσταση των ιστορικών κτιρίων ; Οτι κι αν σκεφτούμε μας πληγώνει.
  Τώρα πως κάποιοι σχεδιάζουν σε ποιά αγορά θα αναζητήσουν τουρίστες και εάν αυτοί θα είναι  κίτρινοι η λευκοί  είναι απορία μεγάλη. Μπορεί αυτοί να πιστεύουν ότι όσα αναφέραμε πιό πανω τα ξέρουμε μόνο εμείς αλλά είναι μάλλον στρουθοκαμηλισμός. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει σε όλους να μαθαίνουν τα πάντα σύντομα και ασφαλώς. Κατά συνέπεια εάν πράγματι επιθυμούν την πρόοδο του νησιού καλό και χρήσιμο θα ήταν να έρθουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και να προσπαθήσουν να περιορίσουν  όσο γίνεται τα προβλήματα. Και μετά οι τουρίστες θα έρχονται και μόνοι τους...        

Γράφτηκε από τον/την Super User