ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Συνεδρίαση 26-6-2013

Απομακρύνεται το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού;
Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ο κ δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν έτοιμα μέχρι τέλους Μαρτίου ενώ τέλη Ιουνίου θα γινόταν η δημοπράτηση του έργου. Τώρα στη συνεδρίαση αυτή ακούσαμε από τον κ. δήμαρχο ότι το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει το κόστος της νέας μελέτης ενώ ο κ. Κουκούλης Π. μας ανακοίνωσε ότι το έργο δεν προλαβαίνει να μπει στο ΕΣΠΑ 2006-2013.
Ο δημ. σύμβουλος κ. Οικονόμου ενημέρωσε ότι μετά την επιδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ από την περιφέρεια με 20 εκατομμύρια και την αγορά του κτιρίου Γαβαλά για μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας δεν θα απομείνουν χρήματα για τον αγωγό και πρέπει η δημοτική αρχή να τρέξει.
Ο κ. Γρηγορόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν μπόρεσε να φτιάξει δυο φακέλους την στιγμή που ο περιφερειάρχης λέει φέρτε μου την μελέτη να την χρηματοδοτήσω.
Βλέπουμε δηλαδή ότι η υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού έχει σκαλώσει κι ο δήμαρχος πρέπει να τρέξει και να αφήσει κατά μέρος τα παχιά λόγια.

Περιφερειακός δρόμος
Κατά την ενημέρωση  του ο κ. δήμαρχος είπε ότι προχωράει η μελέτη του περιφερειακού δρόμου κι έδωσε κάποια στοιχεία που έμαθε από την τελευταία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια όπως ότι η παραλιακή οδός Ακτή Καζαντζάκη θα έχει προς την θάλασσα 2,5 μέτρα πεζόδρομο. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει απαλλοτρίωση χώρων από την δεξιά πλευρά.
Ωραίες οι μελέτες, ωραίες οι ανακοινώσεις αλλά το έργο δεν ξέρω αν θα το δουν και τα παιδιά μας…

Ισορικό Αρχείο
Ανακοινώθηκε επιστολή της διευθύντριας του Ιστορικού Αρχείου που πρότεινε στον Δήμο να εξετάσουν την περίπτωση μεταφοράς του Αρχείου στην Αίθουσα του κτιρίου του ΟΤΕ το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση, μέσα στην πόλη και το μίσθωμα των 500 ευρώ τον μήνα όχι ιδιαίτερα μεγάλο.
Ο κ. Δήμαρχος όπως και ο κ. Πετρίτης επέμειναν ότι έχει ληφθεί απόφαση να παραχωρηθούν οι αίθουσες από το δημοτικό σχολείο Βαθέος και εκεί πρέπει να πάει το ιστορικό αρχείο.
Ο κ. Γκότσης είπε χαρακτηριστικά «Αμα φέρεστε έτσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αφήστε τα έγγραφα. Τα χρήματα δεν είναι πολλά για τη μίσθωση του κτιρίου. Το ενάμισυ της ΔΕΗ έγινε 700 και δεν είπατε τίποτα». Στο ίδιο πνεύμα μίλησε ο κ. Μαράκης που ζήτησε να έρθει το θέμα σε δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορούμε να διεκδικήσουμε τη χρήση του κτιρίου δωρεάν
Ο κ. Κοττάκης προχώρησε ένα βήμα ακόμα περισσσότερο «Η αποκατάσταση του Κυβερνείου μήπως γίνει σαν αυτή του Ορφανοτροφείου. Τοι ενέργειες έχετε κάνει για να συνεχιστούν οι εργασίες».
Να ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και όχι το πείσμα που διακρίνει τον δήμαρχο και τον διάδοχο του Πετρίτη που επιμένουν να στείλουν ιστορικό αρχείο και βιβλιοθήκη στο Βαθύ. Το κτίριο του ΟΤΕ μέσα στην πόλη είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Καθαριότητα
Ο κ. Κουκούλης Π. αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών του τριημέρου τονίζοντας «Για πολλοστή φορά η καθαριότητα ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης με πολύ οργή. Η διοίκηση κάτι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει αυτόν τον βραχνά, είναι θέμα επιβίωσης για το νησί».
Ο κ. Κοττάκης είπε ότι άλλο ένα ρεκόρ,  την απόκτηση της μαύρης σημαίας, απόκτησε η σημερινή διοίκηση για τα σκουπίδια που έχουν πνίξει το νησί Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνουν αυτά
Ο κ. δήμαρχος αντί να ζητήσει συγνώμη για την «βρώμικη» πόλη δικαιολογήθηκε ότι η χωματερή της Φυλής είχε κλείσει για μιάμιση μέρα και δημιουργήθηκε το θέμα αυτό στην Αίγινα. Ανέφερε όμως ότι έχει κάνει ενέργειες για να λειτουργήσει ο παλιός σκουπιδότοπος στον Αγιο Δημήτριο σαν χώρος περισυλλογής κλαδιών. Θα τα τεμαχίζει ο κλαδοτεμαχιστής και θα τα παίρνει μετά το αυτοκίνητο.

Δημόσιος απολογισμός
Στο σχολείο του Μεσαγρού θα γίνει ο απολογισμός δημάρχου σε 15 μέρες περίπου. Στην αρχή ο δήμαρχος είχε προτείνει σαν χώρο το δημοτικό κατάστημα Μεσαγρού. Ενας πολίτης πρότεινε τον χώρο του Κέντρου Υγείας, ο κ. Κοττάκης τον χώρο στον σταθμό μεταφόρτωσης, ο κ. Πετρίτης το σχολείο στη Κυψέλη και ο κ. Γρηγορόπουλος το Λιμάνι.
Συμφωνούμε κι εμείς με την πρόταση του κ. Γρηγορόπουλου η οποία θα συγκέντρωνε πολύ κόσμο και η εκδήλωση θα είχε νόημα.

Γράφτηκε από τον/την Super User