ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

   Εχουμε την αίσθηση και το έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι η δουλειά του τοπικού τύπου στις συνθήκες που βρισκόμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα θέλαμε πολύ να γράφαμε για καλές ειδήσεις, για έργα, για δράσεις και άλλλα ωραία τέτοια πράγματα. Η επαφή δε με τον έξω κόσμο και με άλλους δήμους κάνει την σύγκριση ακόμη πιο οδυνηρή.
   Η δημοτική αρχή τώρα πλέον που βρίσκεται στην τελευταία της περίοδο διακυβέρνησης  και έχει να επιδείξει μια πλήρη ανυπαρξία έργων και υποσχέσεων, αναγκάζεται πια να καταφύγει σε αστείες πλέον κινήσεις που την εκθέτουν ακόμη πιο πολύ στα μάτια των πολιτών. Το τελευταίο επεισόδιο με την παραίτηση ή απόλυση ή αντικατάσταση ή δεν ξέρουμε πως ακριβώς να το πούμε του πρώην αντιδημάρχου κ. Μπέση  ήταν κυριολεκτικά νούμερο επιθεώρησης. Ο αντιδήμαρχος που δεν παραιτείτο, ο δήμαρχος που ήθελε να τον αδειάσει αλλά χωρίς να φανεί ότι το κάνει αυτός, ο αντικαστάτης του που προφανώς πλέον αισθάνεται σαν το παιδί για όλες τις δουλειές όλα αυτά αποτέλεσαν ένα σκηνικό για γέλια και για κλάματα.
  Το γυαλί είχε ραγίσει από την υπόθεση της Σκοτεινής και την σύλληψη του αντιδημάρχου, όμως φαίνεται ότι περισσότερο μέτρησε η επιμονή του τέως πλέον αντιδημάρχου να μην δέχεται τα κλαδέματα και τα ογκώδη στον σταθμό μεταφόρτωσης. Ο δήμαρχος που γνωρίζει πολύ καλά ότι στο επίπεδο της καθαριότητας θα κριθούν πολλά αυτό το καλοκαίρι επέμενε να υπάρξει μια προσωρινή έστω απόθεση και έτσι η ρήξη δεν άργησε, με ένα απο τους πλέον πιστούς και ένθερμους συνεργάτες του δημάρχου.
  Το αστείο είναι ότι η πολιτική του δημάρχου να τα βάλει με την πυροσβεστική για να την συνετίσει δήθεν και να κάνει την δουλειά της , λές και περίμενε τον δήμαρχο γι αυτό, έχει παράπλευρες απώλειες. Πριν μερικές ημέρες λοιπόν κάποια αποριμματοφόρα μετέφεραν κλαδέματα στον σταθμό. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και επακολούθησε νέος άγριος καβγάς μεταξύ του διοικητή της και του δημάρχου. Ελπίζουμε όλη αυτή η κόντρα που για μάς είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής που οφείλει να βρίσκει τρόπους να τα έχει καλά με τις υπηρεσίες του νησιού για το καλό του τόπου να μην έχει συνέπειες. Το ίδιο έκανε με το Κυβερνείο, το ίδιο με την Κολόνα, με την πυροσβεστική τώρα.
   Ο αγωγός δεν προχωράει και κινδυνεύει με ματαίωση, λιμάνι δεν έχουμε, το Κυβερνείο καρκινοβατεί, τα χερσαία έχουν θέματα, τα σκουπίδια είναι  βουνά, τα θερμοκήπια της παραλίας ανέπαφα, συγκοινωνία δεν έχουμε. Πως λοιπόν εμείς ως πολίτες  να είμαστε  ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι;      

Γράφτηκε από τον/την Super User