ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΟΤΑΝ ΤΟ «ΚΑΘΗΚΟΝ» ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Όταν για πολλά χρόνια οι εγκληματικές συμμορίες  της Χρυσής Αυγής δρουν ανενόχλητα ξυλοκοπώντας και σκοτώνοντας αλλοδαπούς  ή Έλληνες και κάποια στιγμή το κράτος αποφασίζει -ανάλογα με τις πολιτικές του επιδιώξεις -να τους στείλει στον εισαγγελέα… αυτό βαπτίζεται επιτυχία, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια του τόπου.
Όταν κάποιοι σου  πρόσφεραν  με την  ψήφο τους τη «βουλευτική σου ασυλία»  τότε  το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι   να δρας ανενόχλητα, κλέβοντας  τα λεφτά του Ελληνικού λαού μέσω μιζών ή άλλων κομπινών,   βρίζοντας , χτυπώντας, σκοτώνοντας.
Όταν για τρία σχεδόν χρόνια ζεις καθημερινά με τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών στο νησί σου, συντροφιά με τις μυρωδιές και τις αρρώστιες και καταφέρνεις και καμιά φορά το δίμηνο να τα μαζέψεις, αυτό καταγράφεται ως  μεγάλη Δημοτική επιτυχία.
Όταν τις τελευταίες βδομάδες πίνεις αντί νερό «κανονική θάλασσα», τότε θεωρείσαι και τυχερός διότι πέραν του ότι προσφέρεις δουλειά σε υδραυλικούς και επισκευαστές ηλεκτρικών συσκευών, δεν χρειάζεται να αγοράζεις και αλάτι για το φαγητό σου.
Όταν μεταφέρουν όλες τις υπηρεσίες από το νησί σου στο κέντρο, τότε  σε αναγκάζουν καθημερινά να μετακινείσαι προς την Αθήνα, χάνοντας χρήμα και χρόνο.
Όταν σου κλείνουν τα νοσοκομεία και σε αναγκάζουν να στραφείς στην ιδιωτική περίθαλψη, όταν σου στερούν τη μόρφωση των παιδιών σου, όταν σε σπρώχνουν στην ανεργία,  την απόγνωση, την αυτοκτονία, πουλώντας σου «φύκια» για μεταξωτές κορδέλες για δήθεν ανάπτυξη και πλεονάσματα, όταν…όταν…όταν…
Όταν όλα αυτά τα «τραγικά»  που συμβαίνουν εσύ τα παρακολουθείς απλά από τον καναπέ σου, σαν  σε  εικονική πραγματικότητα, τότε ή εναποθέτεις τις τελευταίες σου ελπίδες για να τα διορθώσεις  στις επόμενες εκλογές με την ψήφο σου-που όταν έρθουν μπορεί να είναι αργά- ή σηκώνεσαι να παλέψεις για να κερδίσεις αυτά που κάθε μέρα σου κλέβουν από τη ζωή σου,  μαζί με  την ίδια σου τη  ζωή.
Αντώνης Ντελής

Γράφτηκε από τον/την Super User