ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ;

Φτάσαμε ένα βήμα  πριν από την κάλπη για να επιλέξουμε την Διοίκηση που θα μας διοικήσει αύριο τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια.
Σε μια δημοσκόπηση οι πολίτες αναρωτήθηκαν «και νομίζετε ότι όποιον ψηφίσουμε θα αλλάξει τίποτα;» και άλλοι «εμάς μας έχουν ξεχάσει εδώ».
Εκτός από την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία ζούνε αρκετά νοικοκυριά, την ανεργία που έχει κυριεύσει τους ίδιους και τα παιδιά τους, θεωρούν την εκλογή δημάρχου πολυτέλεια. Και σαν πολυτέλεια που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση δεν τους ενδιαφέρει.
Στην ίδια δημοσκόπηση οι μισοί πολίτες που ρωτήθηκαν απάντησαν με τη φράση «δεν απαντώ». Αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο και δείχνει, όχι τον αναποφάσιστο πολίτη, αλλά αυτόν που κρατά το κρυφό χαρτί που μπορεί να περιέχει εκπλήξεις.
Και φτάνουμε στο σημείο να απαξιώνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’  επέκταση την ανάπτυξη του νησιού μας.
Αλλά για ποια ανάπτυξη να μιλήσουμε όταν εδώ και 40 χρόνια τα ίδια προβλήματα συνεχίζουν να ζητούν την λύση τους.
Τι να θυμηθούμε, το χωροταξικό;
Δυο μελέτες χάθηκαν στον χρόνο και μια μαγειρεύεται χωρίς να γνωρίζει κανείς αν θα τελειώσει ποτέ.
 Την αποχέτευση;
Μπήκαν οι σωλήνες κάποτε οι οποίες θα έχουν καταστραφεί (750 εκατομμύρια δρχ θαμμένα στο χώμα) ενώ για τον βιολογικό ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το σημείο που θα γίνει.
Το νερό;
Σαράντα χρόνια ακούνε για το πρόβλημα του νερού, την σύνδεση με αγωγό από την ΕΥΔΑΠ και συνεχίζουμε να πληρώνουμε πανάκριβα την μεταφορά του από τις γνωστές εταιρείες.
Το λιμάνι;
Λιμάνι η Αίγινα δεν είχε ποτέ. Κάποια στιγμή σκέφτηκαν να γίνει το λιμάνι στο Λεόντι για να αποσυμφορηθεί και η πόλη. Το λιμάνι έμπαινε στο ΕΣΠΑ και έβγαινε την επόμενη χρονιά μέχρι που κάποιοι σοφοί αποφάσισαν να φτιάξουν κυματοθραύστη που δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά αντίθετα θα αλλοιώσει το περιβάλλον.
 Μήπως έχει λυθεί το κυκλοφοριακό; Μήπως έχει αξιοποιηθεί η πλούσια ιστορική κληρονομιά μας; Είναι πολλά αυτά που εδώ και 40 χρόνια ψάχνουν να βρούν την λύση τους.
Απογοητευμένος ο κόσμος δίκαια αναρωτιέται «ποιον θα ψηφίσω» Και σε αυτή την ερώτηση δεν μπορούμε με το χέρι στην καρδιά να του πούμε παρά μόνο τούτο. Ψήφισε συμβούλους που αν ανέβουν στον Δήμο, σε οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν ανήκουν, δεν θα είναι απλά πιόνια της Διοίκησης και του συστήματος. Θα έχουν λόγο, θα κάνουν προτάσεις, θα ασκήσουν κριτική, θα διαφωνήσουν και θα συμφωνήσουν σε κάθε τι θετικό για την ανάπτυξη του νησιού. Μην ψηφίσετε συγγενείς, φίλους και αυτούς που θα σας μοιράσουν υποσχέσεις. Ψηφίστε τους άξιους.

Γράφτηκε από τον/την Super User