ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 

Ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Τα ρολόγια ύδρευσης της Αίγινας τρέχουν περισσότερο από αυτά της ΕΥΔΑΠ

Νέες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το πολύπαθο θέμα του νερού. Επειτα απο τους εκβιασμούς του υδρομεταφορέα που απαιτεί αύξηση 25% γιατί έχει αυξήσει τα έξοδα του υποτίθεται και μετά την αδράνεια του και την ανεπάρκεια της διοίκησης του δήμου (νυν και πρώην) να προτείνει μια λύση για εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς του νερού με απεξάρτηση απο τους μεταφορείς στο δημοτικό συμβούλιο έφτασαν και διάφορα άλλα θέματα όπως αυτό που έθεσε ο πρώην δήμαρχος Π. Κουκούλης όπου σύμφωνα με δικά του στοιχεία , που δεν διευκρίνησε απο που προέρχονται , στην δική του θητεία δεν υπήρξε διαφορά στην καταμέτρηση και σύγκριση των υδρομέτρων Ασπρόπυργου και Αίγινας και καλεσε την δημοτική αρχή να πληροφορήσει το σώμα για τις μετρήσεις της δικής της θητείας.

   Σύμφωνα ,λοιπον, με αποκλειστικές μας πληροφορίες υπάρχει διαφορά περίπου 200.000 κ.μ. για το 2011 , και για το 2010 120.000 κ.μ., όπου τα ρολόγια του νησιού έχουν καταγράψει παραπάνω κυβικά απο αυτά της ΕΥΔΑΠ. Το αποτέλεσμα είναι να ετοιμάζονται έγγραφα για τον διακανονισμό της διαφοράς με τον μεταφορέα. Δεν ξέρουμε εάν αυτός το αποδεχθεί και θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως είτε συν είτε πλην στα ρολόγια φαίνεται ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία στην μέτρηση η οποία πρέπει να σταματήσει. Για να μην υπάρχουν σκιές πρέπει τα ρολόγια να συμφωνούν αν όχι απόλυτα τουλάχιστον με τα αποδεκτά ποσοστά διαφοράς. Τον Σεπτέμβρη του περασμένου χρόνου χάλασε για ένα διάστημα το υδρόμετρο που μετράει τις ποσότητες νερού που λαμβάνει ο δήμος στο Λεόντι με το υδροφόρο σκάφος. Αποτέλεσμα να γίνει η μέτρηση κατ' εκτίμηση σύμφωνα με τον κατάπλου του υδροφόρου σκάφους.

Φέτος το καλοκαίρι χάλασε το υδρόμετρο στην Πέρδικα για 2 μήνες με αποτέλεσμα να γίνει κι εδώ η μέτρηση κατ' εκτίμηση με την ίδια μέθοδο. Φαίνεται λοιπόν ότι η υπηρεσία ύδρευσης δεν έχει κανενός είδους προγραμματισμό αφού δεν διαθέτει στις αποθήκες της τα στοιχειώδη: Ένα υδρόμετρο ρεζέρβα για τυχόν βλάβες. Το θέμα , λοιπόν , είναι αν η αρμόδια αντιδημαρχία ύδρευσης έλεγχε τις ποσότητες παραλαβής και κατά συνέπεια τις ενδείξεις των υδρομετρητών τόσο της Αίγινας όσο και της ΕΥΔΑΠ. Και επειδή πιστεύουμε ότι μια εταιρεία σαν την ΕΥΔΑΠ θα ελέγχει την καλή λειτουργία των μετρητών της το πρόβλημα μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στον δήμο μας. Κάποιοι φαίνεται στον δήμο δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και πρέπει ο δήμαρχος να προχωρήσει σε κάθε είδους ενέργεια ακόιμη και ΕΔΕ αν χρειαστεί για να λήξουν και τα σχόλια που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το θέμα.

   Ομως οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην είσπραξη των εσόδων απο την ύδρευση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές το χρέος των ιδιωτών προς τον δήμο ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 2.200.000 ευρώ , μεγάλο δε μέρος είναι απο μεγαλοοφειλέτες . Νομίζουμε δε ότι αυτή η ιστορία περί προσωπικών δεδομένων αρχίζει να γίνεται αστεία, αφού όπως χρησιμοποιείται κατέληξε να είναι ουσιαστικά προστασία των κακοπληρωτών απο την επιβαλλόμενη διαπόμπευση ειδικά σε τέτοιες εποχές. Εμείς πιστεύουμε βασίμως ότι η μη δημοσιοποίηση έχει να κάνει με την αντίδραση που θα έχουν οι πολίτες στην δημοσιοποίηση κάποιων καυτών ονομάτων. Πάντως και σε τελική ανάλυση ακόμα και εάν θεωρήσουμε ως προσωπικά δεδομένα την αυθαιρεσία ορισμένων δεν είναι σε καμμία περίπτωση προσωπικό δεδομένο τα ποσά που χρωστούν στο δήμο αυτοί χωρίς τα ονόματα τους.

   Πέρα όμως απο τα φιλολογικά υπάρχει και το θέμα της αντίδρασης του δήμου σε αυτή την κατάσταση. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία στρατηγική για την είσπραξη των οφειλομένων και κανένας που να σκέφτεται ότι με την εφαρμογή του τρίτου μνημομνίου αν πάνε τα πράγματα έτσι ,ο εκτροχιασμός των εσόδων του νερού θα φέρει μια ώρα αρχύτερα τον επίτροπο του παρατηρητηρίου στην πόρτα μας. Και τότε πολύ φοβόμαστε ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην πραγματικότητα και θα δούμε όντως πολύ δύσκολες καταστάσεις.

  

Γράφτηκε από τον/την Super User