ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Ο Λαός νίκησε!!!

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει μια μεγάλη νίκη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σημειώθηκε μια μεγάλη ιστορική αλλαγή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς μια δύναμη της Αριστεράς πήρε την πρώτη θέση.
Το μήνυμα της νίκης μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Είναι η πρώτη νίκη αριστερού κόμματος στην Ευρώπη που κυριαρχείται, ιδιαίτερα στον βορρά από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.
Η νίκη αυτή είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε απέναντι της ένα τεράστιο κύμα κινδυνολογίας και εκφοβισμού και αντιμετώπιζε βολές από όλα τα κόμματα, αριστερά και δεξιά.
Ο Ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του αποδοκίμασε αυτούς, που με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, οδήγησαν την κοινωνία μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση.
Η πολιτική κατάσταση αρχίζει τώρα να αποκτά ενδιαφέρον και θα δούμε τις θέσεις των κομμάτων στον αγώνα κατά των μνημονίων και της διαγραφής του χρέους για να ανασάνει ο ελληνικός λαός.
Η επόμενη μέρα σηματοδοτεί την ευκαιρία να αλλάξει η χώρα και να περάσει από τα μνημόνια της λιτότητας στην ανάπτυξη. Οι πληγές που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία είναι μεγάλες και ο στόχος της επανεκκίνησης της οικονομίας δύσκολος και απαιτητικός.
Όλα τα κόμματα και ο λαός οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά σε αυτή την ιστορική στιγμή και να στηρίξουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί το χρέος μας στην Ευρώπη προς όφελος του ελληνικό λαού.

Γράφτηκε από τον/την Super User