ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 
Ένα μεγάλο έργο πνοής για την Αίγινα άρχισε να βρίσκει τη λύση του. Η σύνδεση της Αίγινας με υποθαλάσσιο αγωγό με την ΕΥΔΑΠ γίνεται πραγματικότητα. Η περιφέρεια Αττικής στη τελευταία συνεδρίαση της ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση του έργου και σύντομα αναμένεται η υλοποίηση του έργου με την μέθοδο μελέτης –κατασκευής.
Η μέθοδος αυτή έχει αρχίσει να εξαιρείται από τα δημόσια έργα γιατί δεν επιτρέπει να συμμετέχουν πολλές εταιρείες στη δημοπρασία του έργου μια και δεν έχουν όλες την τεχνογνωσία για την μελέτη του έργου. Πιστεύουμε ότι έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη του έργου και να ακολουθούσε  η δημοπρασία. Να ευχηθούμε τώρα να παρακολουθήσει από κοντά η περιφέρεια την εξέλιξη του έργου.
Στην Αίγινα ξεκίνησαν τα «λόγια τα μεγάλα» με το ποιος είχε την ιδέα, ποιος ξεκίνησε την μελέτη, ποιος έτρεξε κλπ. Ολοι ψάχνουν να βρουν ποιος θα χρεωθεί το τεράστιο αυτό έργο που χρόνια το περιμένει το νησί μας και σύντομα θα υλοποιηθεί από την νέα Κυβέρνηση. Σε όλους αυτούς θα πούμε ότι αν το περιφερειακό συμβούλιο που η πλειοψηφία του, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενέκρινε το έργο λόγω κόστους κανείς δεν θα χρεωνόταν τίποτα. Ας σιωπήσουν λοιπόν τη διαμάχη που ξεκίνησαν και ας παρακολουθήσουν το έργο από κοντά.
Τα Αιγινήτικα Νέα είχαν συμφωνήσει με την λύση του υποθαλάσσιου αγωγού αλλά επιθυμούσαν το έργο να είχε ξεκινήσει η ΕΥΔΑΠ η οποία θα είχε και την επίβλεψη του. Το κόστος του έργου που ανέλαβε η Περιφέρεια ίσως ξεπεράσει τα 32.520.000 αλλά το κόστος της συντήρησης αυτού του αγωγού είναι τεράστιο και φυσικά δεν μπορεί να το αναλάβει ο Δήμος μας. Ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε από τώρα με ποιόν τρόπο θα διαθέσουμε το δίκτυο της ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ.
Και μέχρι τότε η Δημοτική Αρχή ας φροντίσει να περατωθούν τα χερσαία έργα ύδρευσης για να μπορούν να υποδεχτούν τον υποθαλάσσιο αγωγό.
Γράφτηκε από τον/την Super User