ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ

Το ΝΑΙ άλλους εξυπηρετεί….
 
Η σημερινή κρίση του οικονομικού συστήματος δεν ήρθε μόνη της. Την έσπειραν δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες κυβερνήσεις που διόγκωσαν το εξωτερικό χρέος της Χώρας μας.
Την τελευταία 5ετία ταυτίστηκαν τα δύο κόμματα, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έφεραν το Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνια στη Χώρα μας. Εφεραν τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση του 13ου μισθού και των δώρων. Αύξησαν την ανεργία και έστειλαν τους νέους μας να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Εφεραν την φτώχεια και θεωρούνται υπεύθυνοι για τις εκατοντάδες αυτοκτονίες. Ξεπούλησαν τον πλούτο μας και έχουν το θράσος σήμερα να δηλώνουν το «ενδιαφέρον» τους για την τύχη του Ελληνικού λαού.
Τόσο γρήγορα ξέχασαν από την τελευταία 8ετία του ΠΑΣΟΚ, το χρηματιστήριο και τις φούσκες του, που ξεσπίτωσε πολλές οικογένειες, τα δώρα της Siemens ή τις «αρπαχτές» από τα εξοπλιστικά. Είναι δυνατόν να ξεχαστεί από την τελευταία κυβέρνηση της Ν.Δ. το σκάνδαλο των ομολόγων με τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων, το σκάνδαλο Ζαχόπουλου – Θέμου, η εξαγορά του ΟΤΕ από την Telekom, το σκάνδαλο Siemens και το Βατοπαίδι. Τα σκάνδαλα είναι πολλά, άλλα έκλεισαν και άλλα ερευνώνται μέχρι σήμερα.
Στις τελευταίες εκλογές ο λαός τους τιμώρησε με την ψήφο του. Περιμέναμε το ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Συνεχίζει όμως να βρίσκεται στην ουρά της Ν.Δ. και είναι αμφίβολο αν στις επόμενες εκλογές βρίσκεται στη Βουλή.
Η νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με ηρεμία και γνώση να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους ηγέτες για να ξεφύγει η Χώρα μας από την πορεία της ύφεσης που της είχαν χαράξει η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Στην 5μηνη αυτή πορεία της διαπραγμάτευσης διαπιστώσαμε ότι οι εταίροι με τις προτάσεις τους προκαλούν και εμπαίζουν έναν ολόκληρο λαό ζητώντας την καταστροφή του. Οι προτάσεις – μέτρα έγιναν γνωστά και αν υλοποιηθούν, η φτώχεια θα εξαπλωθεί, ο τουρισμός θα μειωθεί αφού στα παράλια της γειτονικής χώρας θα είναι φθηνότερα. Η ανεργία και οι φόροι θα στείλουν πολλούς, μετανάστες ή στον άλλο κόσμο.
Η σημερινή κατάσταση δεν φύτρωσε ξαφνικά. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την αντιμετωπίζει με ψηλά το κεφάλι. Την σημερινή κατάσταση την έχουν σπείρει οι πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το 1981 το χρέος ήταν στο 29% του ΑΕΠ. Το 1985 έφτασε το 114% του ΑΕΠ!!!
Στις 5 Ιουλίου ο Ελληνικός λαός θα βροντοφωνάξει ΟΧΙ σε αυτά τα μέτρα. Αυτή άλλωστε είναι και η ερώτηση του δημοψηφίσματος.
Στην Ελλάδα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και από την Ευρώπη ο Γιούνκερ παρερμηνεύουν το δημοψήφισμα λέγοντας ότι το ΟΧΙ αναφέρεται στην Ευρώπη. Λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα. Εάν ο Λαός ψηφίσει ΝΑΙ τότε ένα βαρύ μνημόνιο θα ψηφιστεί και θα υλοποιηθεί από μια αριστερή κυβέρνηση. Και θα προσπαθήσουν τότε από τα δεινά της εφαρμογής του μνημονίου να στρέψουν τον Λαό εναντίον της αριστεράς.. Αυτό είναι το σχέδιο τους όσων σήμερα διαδίδουν ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψηφίζουμε όλοι ΟΧΙ
- στην επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, στο ρεύμα και στο νερό.
- στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και στην εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 3863/2010 για το ασφαλιστικό
- στην εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος που θα έχει σαν συνέπεια την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης
- στις μειώσεις συντάξεων και μισθών και στο πάγωμα τους μέχρι το 2021
Την Κυριακή 5 Ιουλίου λέμε ΟΧΙ στα προτεινόμενα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν προβλέπουν την μείωση του χρέους και μέτρα ανάπτυξης της Χώρας μας.
Γράφτηκε από τον/την Super User