ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                             Αίγινα ,  31/03/2016
ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                              
                                                                                                                                 ΑΠ : 22

                 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
                                       ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ  

    Ο μακροχρόνιος  πόλεμος   που έχει ξεσπάσει στα εδάφη της Συρίας , αποτέλεσμα και των ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων στην περιοχή (ΗΠΑ , Ρωσία , Ε.Ε  , Τουρκία , Σ.Αραβία ) , η φτώχεια και η εξαθλίωση των υπόλοιπων αραβικών λαών , για τις  οποίες οι νεοφιλελευθερες  - καπιταλιστικές  τάξεις  της  Δύσης  δεν είναι άμοιρες  ευθυνών, ο επίσης μακροχρόνιος και καταστροφικός  πόλεμος  στο Ιράκ έχουν μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια τεράστια  πολεμική ζώνη που καθημερινά ισοπεδώνεται. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διαμόρφωση ενός τεράστιου προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , και κυρίως τη Γερμανία.  
  Η επιβίωση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις περιοχές αυτές είναι αδύνατη. Η τραγικότητα αυτής της κατάστασης μεγαλώνει στο έπακρο από την κτηνώδη δράση του ισλαμοφασιστικού ΙSIS που στρέφεται τόσο εναντίον λαών της περιοχής που δεν εγκρίνουν τη σκοταδιστική πολιτική του όσο και εναντίον αθώων ευρωπαίων πολιτών, που δεν ευθύνονται σε τίποτα για τις επιλογές των ηγεσιών τους.
    Η αντιμετώπιση των προσφύγων από την πλευρά της Ε.Ε είναι εγκληματική, απόλυτα ξενοφοβική και ρατσιστική , είναι πολιτική που οδηγεί στη μαζική εξόντωση εξαθλιωμένων υπάρξεων, όπως  οι δεκάδες πνιγμοί στο Αιγαίο, ακόμα και μικρών παιδιών και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας στη λάσπη της Ειδομένης. Η Ε.Ε αντιμετωπίζει πλέον με στρατωτικούς όρους τους πρόσφυγες , με την αποφαση για κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ενέργεια εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για την εθνική κυριαρχία στην περιοχή όσο και για μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο.  
   Με την τελευταία σύνοδο των 28 της Ε.Ε οριστικοποιείται η πολιτική των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης - φρούριο και του θεσμοποιημένου πλέον ρατσισμού. Είναι αυτή πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών , φυλακισμένων στα περίφημα hots pots , έμπνευσης Ε.Ε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική αυτή και φέρει την ευθύνη των εξελίξεων για το προσφυγικό στο εσωτερικό της χώρας.
  Για μας δεν είναι πρόβλημα οι πρόσφυγες αλλά η πολιτική των κλειστών συνόρων και της Ευρώπης - Φρούριο. Η πολιτική δηλαδή που οχυρώνεται απέναντι στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί , θεωρώντας ότι έτσι το πρόβλημα θα πάψει να υπάρχει γι' αυτή.  Η πολιτική που  που κουρελιάζει τη συνθήκη της Γενεύης και στερεί ακόμη και τα πιο στοιχειώδη ανθρωπινα δικαιώματα  σε ανθρώπους που γνώρισαν τη φρίκη του πολέμου. Είναι η ίδια ''Σκοτεινή  Ήπειρος'' που για λογαριασμό των πολυεθνικών , των τραπεζών και των χρηματιστηρίων εξοντώνει όχι μόνο τα θύματα των πολέμων αλλά και τους λαούς της με τα μνημόνια , τις δανειακές συμβάσεις , τις πολιτικές του Δ.Ν.Τ. Η Τρόικα , το Δ.Ν.Τ , η Ε.Ε  υπάρχουν στην Ελλάδα και πριν την έκρηξη του προσφυγικού και εφαρμόζουν τις πλέον εγκληματικές πολιτικές σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν είναι το προσφυγικό που δημιούργησε την κρίση , είναι οι επιλογές κυβέρνησης και της Ε.Ε που οδήγησαν σε αδιέξοδο το προσφυγικό.
  Η καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από εθνικιστικούς και ρατσιστικούς κύκλους  σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και του λαού. Κατασκευάζει ''εξιλαστήρια θύματα'' που δείχνονται ως οι ένοχοι της κατάστασης για τη φτώχεια και την εξαθλίωση  για να δημιουργούνται αντιθέσεις ανάμεσα στους "ντόπιους" και τους ''ξένους'' και να συγκαλύπτονται τα πραγματικά αίτια των μνημονιακών πολιτικών και της κοινωνικής καταστροφής.
   Ο Σύλλογος μας έχει συμμετάσχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει έμπρακτα στην αλληλεγγύη υπέρ των προσφύγων με τη συλλογή υλικού και την αποστολή του σε τόπους φιλοξενίας για την ανακούφιση των αναγκών τους.  Ήδη έχουν αποσταλεί από προσφορές μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων του νησιού 35 κούτες τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής σε Χίο, λιμάνι Πειραιά και Ελληνικό.  Η συλλογή υλικού συνεχίζεται στα σχολεία της Αίγινας. Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία , τον Δήμο Αίγινας και την εκπαιδευτική κοινότητα να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες με τη συλλογή και άλλου υλικού.
   Είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία " hot spot'' , όχι γιατί δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, αλλά γιατί δεν θέλουμε να είναι φυλακισμένοι. Ανοιχτές δομές φιλοξενίας και ανοιχτά σύνορα , αλληλεγγύη στις καθημερινές τους ανάγκες.
  Διεκδικούμε ως πολίτες  την κατάργηση της πρόσφατης επαίσχυντης συμφωνίας της Ε.Ε για το προσφυγικό ,την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και παλεύουμε για την απομόνωση κάθε ρατσιστικής και ξενοφοβικής φωνής μέσα στην κοινωνία.   
                                                     
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ   
        Ο                                                                                              Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                        ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ 

Γράφτηκε από τον/την Super User