ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΕΓΧΡΩΜΟ

Του Απόστολου Κασελούρη

 

 " Πατριώτη, πατριώτη, έχω και ντημοτικά, έχω και νησιώτοκα" μου φώναζε ένας συμπαθέστατος έγχρωμος πριν λίγο καιρό σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι κάπου στην Μεσσηνία.  Οταν γύρισα χαμογελώντας να τον δώ μου τόνισε ότι το CD του έχει και εγγύηση.

 

Και όταν τον ρώτησα απο που είναι μου απάντησε χαμογελώντας "Ρουάντα, Ρουάντα"  Και την εγγύηση πως θα την έχω απο την Ρουάντα ρώτησα και τότε σοβάρεψε απότομα και μου είπε πολύ σοβαρά "ότι τώρα εδώ μένω"

    Τα προβλήματα της Ευρώπης είναι πολλά όμως το μείζον είναι ένα και μοναδικό. Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας είναι μακράν το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή την στιγμή. Ο πληθυσμός γηράσκει, συνταξιοδοτείται και οι νέοι που μπορούν να δουλέψουν, να εισφέρουν σε ασφαλιστικά ταμεία, να στηρίξοιυν την οικονομική ανάπτυξη όλο και λιγοστεύουν.

   Η ευημερία και η ευμάρεια των ευρωπαίων δεν έχει μόνο καλά αποτελέσματα. Οι όλο και συχνότερες διαλύσεις οικογενειών, οι γάμοι σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι μη γάμοι είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Οι γυναίκες βρίσκοντας δικαίως επαγγελματικές ευκαιρίες σκέφτονται πλέον περισσότερο την επαγγελματική τους καριέρα και πολύ λιγότερο την οικογένεια και τους περιορισμούς που αυτή επιβάλλει. Το πολύ πολύ ο χρόνος της εγκυμοσύνης και πίσω στην δουλειά. Είναι απολύτως λογική κίνηση μετά απο αυτά που τραβάνε εδώ και τόσα χρόνια όμως σε κανένα δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η διαιώνιση του είδους είναι αποκλειστική προνομία της γυναίκας. Αν αυτή δεν θέλει...

   Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η μείωση του πληθυσμού και κυρίως των νέων. Είναι και η έλλειψη εργατικών χεριών και όχι μόνο για βαριές και δύσκολες δουλειές. Συνταξιοδοτείται ο γιατρός αλλά για να έχει ιατρική κάλυψη πρέπει να υπάρξουν και άλλοι γιατροί. Το ίδιο ο εκπαιδευτικός, ο μηχανικός και ούτω κάθε εξής. Οταν λείπουν οι νέοι είναι άδεια όλα.

   Το κενό που δημιουργείται έρχονται να το καλύψουν οι μετανάστες. Αν όχι αυτοί της πρώτης γενιάς , οι επόμενοι διακατέχονται απο το πάθος της δημιουργίας και της κοινωνικής ανέλιξης που οι υπόλοιποι έχουμε χάσει λόγω της ευμάρειας μας. Οι γυναίκες τους γεννούν παιδιά χωρίς πολλές σκέψεις που θα τροφοδοτήσουν τα άδεια ταμεία με εισφορές για να πληρωθούν οι συντάξεις μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγα χρόνια άλλαξε το σύνταγμα της Γερμανίας και πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί 500.000 μετανάστες νέοι, δραστήριοι και με όρεξη για δουλειά. Μέχρι τότε το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου ήταν να πάρεις γερμανική υπηκοότητα.Προγραμματισμένοι άνθρωποι προέβλεψαν το προβλημα και έβαλαν μπροστά λύσεις για να το αντιμετωπίσουν.    

   Αυτά συμβαίνουν αλλού. Στην Ελλάδα όπου το κράτος είναι διαλυμένο οι μετανάστες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα , χωρίς χαρτιά, να παρανομούν όπως και οι Ελληνες και γενικά να αποτελούν κίνδυνο για τους  αυτόχθονες. Ομως αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γιατί οι Ελληνες πολιτικοί δεν έχουν τον τσαμπουκά να απαιτήσουν αλλαγή του Δουβλίνου 2 που μας υποχρεώνει να κρατάμε τους πάντες στην χώρα μας δεδομένου ότι αυτή αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

   Δέστε τι συμβαίνει στις σκανδιναβικές χώρες για παράδειγμα. Δείτε αθλητικούς αγώνες και παρακολουθήστε τους έγχρωμους νικητές με τα χρώματα της Δανίας, της Νορβηγίας κλπ. Οι χώρες αυτές ήδη εκμεταλλεύονται το πρωτογενές πλεονέκτημα αυτών των ανθρώπων που είναι η φυσική τους δύναμη. Για την δική τους δόξα. Σε λίγα χρόνια που θα τους έχουν εντάξει και στα εκπαιδευτικά τους συστήματα θα τους δούμε και δασκάλους και καθηγητές και γιατρούς. Και εμείς; Ακόμα θα κυνηγιόμαστε στα θέατρα , στις γωνίες  και στον Αγιο Παντελεήμονα. Τι να πεί κανείς;

 

Γράφτηκε από τον/την Super User