ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ & ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

του Αντρέα Αποστολίδη
   Σε λίγες ημέρες με το άνοιγμα του Τριωδίου, θα έχουμε πολιτισμικές εκδηλώσεις,  πανάρχαια έθιμα από την εποχή του Θέσπη, στις διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, με πολυποίκιλα καρναβαλικά σχήματα, με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή του Τριωδίου, τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη των Πατρών.
  Θα μου πείτε τι σχέση έχουν το Καρναβάλι με τις Δημοτικές εκλογές. Εχουν και παραέχουν.
  Οι καρναβαλιστές την περίοδο αυτή φορούν μάσκες για να μην γνωρίζουν οι άλλοι τα πρόσωπά τους. Άρματα με παραστάσεις σατιρίζουν την επικαιρότητα, τους πολιτικούς, αλλάζουν συμπεριφορά, σχολιάζουν τα κακώς κείμενα, ντύνονται διαφορετικά και με σποτάκια οραματίζονται καλύτερες μέρες. Γενικά υπάρχει μια βαβούρα, ένα ανακάτεμα προσώπων, για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να αναδείξουν την καλύτερη ομάδα καρναβαλιστών.
  Την ίδια περίοδο ( θα μου πείτε σύμπτωση) αρχίζουν τα προεκλογικά μαγειρέματα.
   Μάσκα και πάλι θα φορέσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες και σύμβουλοι. Θα αρχίσουν τις συγκεντρώσεις, θα σχολιάζουν αυτά που δεν έκαναν οι προκάτοχοί τους, θα υπόσχονται καλύτερες μέρες για τον λαό. Χειραψίες, χαμόγελα, χτυπήματα στην πλάτη, επισκέψεις στα σπίτια προς άγραν υποψηφίων.
Εμείς θα κάνουμε τούτο. Εμείς θα… Εμείς θα…, Εμείς θα κάνουμε ότι δεν κάνανε αυτοί που σεις ψηφίσατε την προηγούμενη τετραετία. Εμείς και Θα. Πολλά Θα.
  Οι νύν δημοτικοί άρχοντες θα εκθειάζουν το έργο τους, τα επιτεύγματά τους, θα ζητούν άλλη μια τετραετία για την ολοκλήρωση του έργου τους, θα κατηγορούν την αντιπολίτευση για τρικλοποδιές και εμπόδια στο κυβερνητικό τους έργο. Τελικά δεν φταίνε αυτοί για ότι δεν κάνανε. Πάντοτε φταίνε οι άλλοι.
  Εάν δε, ήσασταν αυτοί που χάσατε στις προηγούμενες εκλογές την εξουσία και για λόγους υστεροφημίας θέλετε να επανέλθετε σε αυτή, θα μας πείτε ότι κάνατε λάθη, ζητούμε συγνώμη, θα είμαστε καλύτεροι διαχειριστές, δίνουμε νέο, ανανεωτικό παρόν. Αυτό θα είναι το πρόγραμμά μας. Δώστε μας πίσω τον χαμένο χρόνο να ολοκληρώσουμε αυτά που δεν κάναμε την προηγούμενη τετραετία και χάσαμε τις εκλογές.
  Και οι υπόλοιποι που σε αυτούς απευθύνεστε νομίζετε ότι τρώνε κουτόχορτο αλλά μπορούνε να  στείλουνε στα σπίτια τους, αυτούς που αποδείχτηκε ότι δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Του παρελθόντος και του παρόντος;
Αυτά και χωρίς Μάσκα.
 
Γράφτηκε από τον/την Super User