christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Δημοτικό κτηματολόγιο

Από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου στις 6 Φεβρουαρίου 2006 αντιγράφουμε.  Για την ιστορία, δήμαρχος ο κ. Μούρτζης, πρόεδρος ΔΣ ο κ. Ζήσης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάκης Σακκιώτης, σημερινός δήμαρχος, είχε πεί:
«Κύριε Πρόεδρε, κατά τα μέσα του Νοέμβρη σε επίπεδο Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχα υποβάλει επερώτηση για το θέμα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Και μεταξύ των άλλων είχα ρωτήσει αν υπάρχει και λειτουργεί, έχει συσταθεί δηλαδή Δημοτικό Κτηματολόγιο με βάση και το άρθρο 245 του 410/95, του Κώδικα δηλαδή.
Η απάντηση η προφορική που έχω πάρει από τον κύριο Καλοκέντη είναι ότι δεν υπάρχει Δημοτικό Κτηματολόγιο κατά παράβαση των προβλεπομένων διατάξεων του σημερινού Κώδικα.
Είχα δε δια της επερώτησης καλέσει το Δήμο να μου δώσει τα στοιχεία εκείνα που αναφέρονται στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, για να μπορέσω να έχω και εγώ, να μελετήσω τα στοιχεία και να έχω συγκεκριμένες προτάσεις που αναφέρονται προοπτικά στην αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας του Δήμου. Και βέβαια να ισχυροποιήσουμε και το ενδιαφέρον μας να δημιουργήσουμε και μία αντίστοιχη αναπτυξιακή υποδομή από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας.
Αντί αυτού και αφού υπέβαλα βέβαια σχετικό έγγραφο προς το Δήμαρχο της Αίγινας 20/1, μου δόθηκαν κάποια στοιχεία που μεταξύ των άλλων αναφέρονται και σε ζητήματα υλικών, πολυελαίων, καθισμάτων, και βέβαια και σε ορισμένα στοιχεία περιουσιακά που δεν προσφέρονται για αξιοποίηση όμως της δημοτικής περιουσίας».
Ερωτάται σήμερα ο δήμαρχος κ. Σακκιώτης, μετά την πάροδο 7 ετών, ακόμα ψάχνει για τα στοιχεία αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας που θα προσφέρουν έσοδα στον δήμο; Έχει δημιουργήσει δημοτικό κτηματολόγιο;

Γράφτηκε από τον/την Super User