ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Νέος γραμματέας και νέος πρόεδρος στον ΔΑΟΑ

Ο δήμαρχος αδειάζει τον πρόεδρο
Δυο ψηφοφορίες για το ίδιο θέμα

Με τη δεύτερη ψηφοφορία εκλέχτηκε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ο σύμβουλος κ. Αναστάσιος Κρεούζης στη θέση του παραιτηθέντος Μανώλη Νικολούζου.

Το θέμα που αφορούσε την έγκριση δαπανών και τρόπου εκτέλεσης εργασιών του Δήμου δημιούργησε κάτι το ανεπανάληπτο.  Εφόσον η ψηφοφορία ξεκίνησε και από τις επι μέρους εργασίες οι σύμβουλοι ψηφίζουν ποιες δεν εγκρίνουν  και ποιες ναι φτάνουμε στην ώρα που το Προεδρείο ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Τότε ζητά τον λόγο ο δήμαρχος και λέει «Διαδικαστικά δεν υπάρχει επιμέρους ψηφοφρία ή ψηφίζεται ολόκληρο ή όχι» και αδειάζει τον πρόεδρο του ΔΣ από την διαδικασία που τήρησε. Χωρίς να χάσει χρόνο ο πρόεδρος αναγνωρίζει ότι είχε κάνει λάθος και λέει «Επαναλαμβάνω την ψηφοφορία γιατί εισήλθε με λάθος τρόπο».
Ο κ. Γκότσης είπε ότι είναι παράνομη η επανάληψη της ψηφοφορίας και ζήτησε να προχωρήσει το προεδρείο στο επόμενο θέμα. Μάλιστα είπε ότι θα κάνει προσφυγή στη συγκεκριμένη απόφαση και πολύ καλά θα κάνει.
Τα ερωτήματα που τίθεται είναι αφού ο δήμαρχος είδε την λάθος διαδικασία γιατί την άφησε να προχωρήσει; Ο πρόεδρος χωρίς να έχει μελετήσει τα θέματα προχωράει σε τέτοιες ψηφοφορίες;
Δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ δημάρχου και προέδρου ή κάνει και πάλι ότι θέλει ο δήμαρχος;

Στο 7ο θέμα είχαμε τις παραιτήσεις του ΔΑΟΑ. Παραιτήθηκαν κατά σειρά ο πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Νικολούζος και τα μέλη Σωτήρης Κρεούζης, Στάθης Νικολούζος και Ιωάννης Σταθόπουλος. Στη θέση τους ο κ. Δήμαρχος πρότεινε τους Αλυφαντή Γεώργιο του Ζαφείρη, Καλαμάκη Ιωάννη, Κρεούζη Αναστάσιο και Φίλιππα Τζίτζη ως πρόεδρο του ΔΑΟΑ.
Στο άκουσμα της πρότασης και συγκεκριμένα στο όνομα του Φίλιππα Τζίτζη οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αμφέβαλαν για την σοβαρότητα της πρότασης με χαρακτηριστικά λόγια αυτά του Οικονόμου «Όχι στις πολιτικές συναλλαγές, όχι στις τούμπες».
Είναι γεγονός ότι την πρώτη διετία ο κ. δήμαρχος είχε ορίσει ως αντιδήμαρχο των πολιτιστικών τον κ. Φίλιππα Τζίτζη που δεν άργησε να τον εκδιώξει από την θέση αυτή ως μη συνεργάσιμο. Ο Φίλιππας από την μεριά του απήντησε με σκληρά λόγια για να φτάσουμε σήμερα σε ένα φιλόδοξο  πάντρεμα  με άγνωστο χρόνο ζωής. Το ερώτημα που πλανιέται είναι πάνω σε ποια στοιχεία βασίστηκε αυτή νέα «συνεργασία».

Το θέμα του ΚΤΕΛ έθεσε ο πρόεδρος του διαμερίσματος Μεσαγρού κ. Γκαρής λέγοντας χαρακτηριστικά «Η περιφέρεια πλήγεται βάναυσα αυτή τη φορά. Αν δεν λυθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση είμαστε χαμένοι». Το ίδιο θέμα είχε θίξει νωρίτερα και ο πρόεδρος της Πέρδικας κ. Αμάφης.
Απάντηση δεν πήρε ο πρόεδρος παρά μόνο ευχολόγια από τον δήμαρχο ο οποίος μίλησε για τα έγγραφα και τις συναντήσεις που έχει κάνει για το ΚΤΕΛ χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει αποτέλεσμα.

Η κ. Κανελά ζήτησε να γίνονται ανά 15 ημέρες δημοτικά συμβούλια με συγκεκριμένα θέματα μερικά εκ των οποίων ανάφερε. Δεν μας είπε αν οι σύμβουλοι θα παίρνουν αποζημίωση ή όχι σε αυτά τα εξτρά συμβούλια.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να μάθει αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στον παιδικό σταθμό ώστε να μη χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Ηλίας Μπέσης είπε ότι μέχρι τώρα η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν με δυο αυτοκίνητα ενώ τώρα έχουν επισκευαστεί και άλλα και είναι ικανά να διατηρήσουν την καθαριότητα σε όλη την περιφέρεια του νησιού. Δουλεύει και ο κλαδοτεμαχιστής του οποίου τα τεμάχια στέλνονται κατευθείαν στα ΧΥΤΑ.

Η παραίτηση το προέδρου του Βαθέος κ. Μαλτέζου έχει γίνει αποδεκτή είπε ο κ. δήμαρχος, κλήθηκε η κ. Μεθενίτη Δήμητρα η οποία δεν αποδέχτηκε και σήμερα θα κληθεί ο κ. Βαζαίος Ευάγγελος

Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε το ποσόν των 67.800 ευρώ που αντιστοιχεί σε 4 δόσεις της ΣΑΤΑ 2013 που θα διατεθούν σε  καθαρισμό των ακτών, κλάδευση δέντρων, σε έργα στον σκουπιδότοπο και στις νέες δεξαμενές ύδρευσης.

Στην ΚΕΔΑ παραιτήθηκε η κ. Βενιέρη Μαρία και αντικαταστάθηκε από την γραμματέα του συλλόγου ΑΦΑΙΑ κ. Νιάτση Νεκταρία.

Γράφτηκε από τον/την Super User