ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ… ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


   Εγινε σήμερα 7 Ιουνίου το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση  πρόσληψης  4 ατόμων (2 οδηγούς και 2 εργάτες καθαριότητας)  για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των καλοκαιρινών μηνών. Η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου δεν επιτρέπουν δυστυχώς την πρόσληψη περισσοτέρων υπαλλήλων  αν και είχαν εγκριθεί 18 προσλήψεις.
   Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει προσπάθεια να βρεθούν χρήματα έστω απο εσωτερική κατανομή του προϋλογισμού όμως ο δήμαρχος δεν φάνηκε να πείθεται γι αυτό.
   Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι με την άποψη της αντιπολίτευσης συντάχθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Μπέσης ο οποίος δήλωσε ότι στην καθαριότητα υπάρχουν κονδύλια που μπορεί να τροποποιηθούν όμως η ευθύνη γι αυτό βαρύνει τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Σημειολογικά να πούμε χωρίς να ξέρουμε κάτι περισσότερο ότι ο κ. Μπέσης κάθισε όχι στην γνωστή του θέση αλλά στις καρέκλες των συμβούλων και ότι οι παρόντες σύμβουλοι ήταν μόλις 15.
  Αλλο ενδιαφέρον σημείο ήταν και πάλι η δήλωση του κ. Μπέση ότι μετά απο αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Σκοτεινή  δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αποκομιδής των ογκωδών και των αδρανών υλικών γιατί πολύ απλά δεν  έχει που να τα πάει. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα υλικά θα παραμένουν γύρω απο τους κάδους με ανυπολόγιστες επί του παρόντος συνέπειες.
   Το θέμα της καθαριότητας κατά συνέπεια έρχεται να σκεπάσει τα πάντα και απο ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ έντονα στο κοντινό μέλλον.

Γράφτηκε από τον/την Super User