ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


   Δεν γνωρίζω, αλλά και δεν μπορώ να φανταστώ πως η δημοτική μας αρχή έχει μυωπία, ώστε να μη βλέπει τον όγκο των σκουπιδιών που υπάρχει σε κάθε γωνιά του νησιού μας και της μεγάλης ευθύνης πού έχει απέναντι των πολιτών της. Φαινόμενο απαράδεκτο για ένα νησί που θέλει να προσελκύσει τουρισμό, που ελπίζει στην ανάπτυξη του και που εμένα μου προκαλεί θλίψη η άθλια εικόνα της σωρού των σκουπιδιών.
   Κύριοι της δημοτικής μας αρχής. Το κείμενό μου δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Ο τοπικός τύπος με άρθρα και φωτογραφίες (που κάνουν τον γύρο του κόσμου) κυριολεκτικά, από καιρό σας έχει επισημάνει την αδυναμία σας να διαχειριστείτε το πρόβλημα των σκουπιδιών.  Βρείτε λοιπόν το θάρρος και πείτε στον λαό της Αίγινας τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορείτε να τα βάζετε όλα κάτω από το χαλί,  ότι όλα έχουν καλώς και ότι είναι  ζήτημα ημερών η λύση τους.
 Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα σκουπίδια παραμένουν ένα από τα άλυτα προβλήματα του νησιού, αφού μέχρι σήμερα καμιά δημοτική αρχή δεν τα αντιμετώπισε με σθένος, αλλά κατέφευγε στην εύκολη λύση της εξαγωγής των σκουπιδιών, με το κόστος της μεταφοράς και των άλλων υποχρεώσεων προς τον ενιαίο σύνδεσμο να επιβαρύνει τον προυπολογισμό του Δήμου. Και κάτι ακόμη. Δεν τολμά η δημοτική αρχή να φέρει θέμα την αναπροσαρμογή των τελών (ως ανταποδοτικού χαρακτήρα) πιθανώς αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος.
  Κύριε Δήμαρχε. Κατ΄ επανάληψη αναφέρεστε στους πύρινους λόγους σας  στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του πολίτη. Αν αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η Αίγινα τους τελευταίους μήνες σας ικανοποιεί, τότε επιτρέψατέ μου να σας πω πως, και η δυσοσμία και ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών και το περιβάλλον μολύνει και την ποιότητα της δικής σας ζωής  και των πολιτών της Αίγινας υποβαθμίζει.
                                                           
Ανδρέας Αποστολίδης                                          
      27/6/2013   

Γράφτηκε από τον/την Super User