ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ “ΥΛΗΣ”


  Υστερα από πολλά τηλεφωνήματα δέχτηκε να μου παραχωρήσει την πολυπόθητη συνέντευξη,  που τόσο καιρό προσπαθούσα για να του πάρω.  Κατά καιρούς προέβαλε διάφορες δικαιολογίες, θέλοντας να με αποθαρρύνει, αλλά εγώ πίστευα και πιστεύω  ότι δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια.
   Επιτέλους τα κατάφερα. Ετσι πήρα το πρώτο ιπτάμενο δελφίνι και έφτασα στην Αίγινα. Είχαμε δώσει ραντεβού στο Κυβερνείο, κάπου εκεί πιο πάνω από την Μητρόπολη.  Για να τον γνωρίσω μου είπε πως θα κρατά μια πλαστική σακούλα του S/M.
  Ηταν εκεί και με περίμενε. Κρατώντας όχι μία σακούλα αλλά ένα σωρό από δαύτες.
- Σου ζητώ συγνώμη που με βλέπεις σ΄αυτά τα χάλια, αλλά να. Ξέρεις είχαμε το φεστιβάλ του φιστικιού και δεν προλάβαινα να αλλάξω. Πέσανε όλα επάνω μου. Υστερα είχαμε πολλούς επισκέπτες, φεύγανε και οι παραθεριστές και έπρεπε να αφήσουν ότι δεν τους χρειαζότανε. Ετσι με βλέπεις σε αυτή την κατάσταση. Αλλά που να δείς τα αδέλφια και τα ξαδέλφια μου.
-Ελα. Σου υποσχέθηκα συνέντευξη και θα την έχεις. Πάμε λίγο πιο κάτω. Εκεί στην γωνία του Εϋνάρδειου με την οδό Μητροπόλεως, σωρός τα σκουπίδια. Ανηφορήσαμε προς τον ΟΤΕ. Χριστέ μου τι σκουπιδομάνι είναι τούτο. Καλά οι άνθρωποι εκεί γύρο δεν διαμαρτύρονται.
-Μη ξαφνιάζεσαι. Πάμε μια βόλτα και προς το Λεούσειο.
   Σωρός και εδώ τα σκουπίδια κάθε είδους. Γεμάτοι οι κάδοι και ότι δεν χωρά γεμίζει ο χώρος γύρο από αυτούς. Καρέκλες, κλαδιά, μπάζα, λάστιχα, χαρτόνια και ότι άλλο αποθέτει η καταναλωτική μας κοινωνία. Και πιο πάνω τα ίδια.
-Και που να δείς τι γίνεται στα δημοτικά διαμερίσματα. Φέραμε βόλτα όλη σχεδόν την Αίγινα. Παντού το ίδιο χάλι.
-Σε παρακαλώ πολύ μπορείς να μου πείς τι κάνει η δημοτική αρχή;. Δεν υπάρχουν υπεύθυνα όργανα;. Δεν γίνεται περισυλλογή των απορριμμάτων;. Πές μου κάτι.
-Βεβαίως και υπάρχουν υπεύθυνα όργανα, αλλά δεν έχουν απορριμματοφόρα.  Εχουν χαλάσει και δεν υπάρχουν λεφτά για επισκευές. Είχαμε πέντε καινούργια το 2007, αλλά που να αντέξουν. Όλα χαλάσανε. Να μόλις προχθές πήραν απόφαση για προμήθεια ελαστικών για τα απορριμματοφόρα. Υστερα έχει γεμίσει και ο χώρος που αφήνουν κάποια απορρίμματα σε μια περιοχή που λέγεται Σκοτεινή. Προχθές πήρε ο χώρος φωτιά και κάηκε λένε και ένα αυτοκίνητο. Υστερα έχουμε και πρόβλημα με τα F/B. Στα κλειστού τύπου οχηματαγωγά απαγορεύεται να μπαίνουν απορριμματοφόρα και επιβάτες. Είναι και ο ναύλος μεγάλος για τους τράκτορες πάνε-έλα. Χρωστάμε και  λεφτά. Αστα να πάνε στο διάολο. Υστερα μας τύχανε και αυτές οι εκδηλώσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη. Δεν έμεινε χρόνος. Επρεπε να ετοιμαστούνε κάποιοι λόγοι, από τον Δήμαρχο για το περιβάλλον, για την ποιότητα ζωής. Ξέρεις εσύ από αυτά μια και είναι το αντικείμενό σου.  
-Λέω να πάω να δώ τον Δήμαρχο. “Ου δίκης δικάσεις πρίν αμφείν μύθον ακούσης”. Να δούμε τι έχει και κείνος να μου πεί.
- Μην πας λείπει. Είναι με τον περιφερειάρχη κ.Κατσικάρη για το νερό. Θα διαβάσει το κείμενό σου στην εφημερίδα και θα σου απαντήσει.
Χαιρετηθήκαμε. Τούδωσα το δεξί μου χέρι. Με το αριστερό κρατούσα τη μύτη μου. Με έπνιγε η μπόχα. Μπήκα στο F/B. Ανέβηκα επάνω για να δω καλύτερα το νησί. Από μακριά είναι τόσο όμορφο.
-Ισως του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα. Ποιος ξέρει.  
 
 
Ανδρέας Αποστολίδης

Γράφτηκε από τον/την Super User