ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

 

   Συνεδρίασε σήμερα 29 Μαρτίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου για την εξέταση των σφραγισμένων προσφορών για την τιμή μεταφοράς του νερού για τα έτη 2013-2014. Θα πρέπει να πούμε ότι η συνεδρίαση είχε ένα ενδιαφέρον πρώτον γιατί φαίνεται ότι η αρχική απόρριψη της τιμής των 2,17 ευρώ απο το δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι βοήθησε τους μεταφορείς ,οι οποίοι προσγείωσαν την τιμή στα παλαιότερα δεδομένα των 1,91 και 1,88 αντίστοιχα  για την πόλη και τα διαμερίσματα.
  Ειλικρινά “λυπηθήκαμε” τον υδρομεταφορέα ο οποίος μας δήλωσε ότι τσακώθηκε με τον γιό του και την οικογένεια του γιατί μας πουλάει το νερό τζάμπα, όμως φαίνεται  ότι η άρνηση του κ. Μπέση να ψηφίσει την προηγούμενη τιμή  παρέμεινε ισχυρή, και έτσι δεν αποφεύχθηκαν οι ενδοοικογενειακοί καβγάδες. Παρόλα αυτά βέβαια δεν δίστασε να μας απειλήσει ανοικτά ότι δεν θα ανεχθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές  και ότι θα κόψει το νερό όπως τον Αύγουστο του 2005 επί δημαρχίας Μούρτζη αν δεν πληρώνεται στην ώρα του. Τώρα γιατί οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν την απειλή με γέλια,  και δεν του θύμισαν πόσα ακριβώς έχει βγάλει απο την μεταφορά νερού όλα αυτά τα  χρόνια, ενώ αντίθετα πολύ εύκολα  θυμήθηκαν τις διαδικασίες στον Στέλιο Κοττάκη που σαν απλός παρατηρητής προσπάθησε να βάλει στο τραπέζι κάποια απο τα προβλήματα ειλικρινά δεν  το καταλάβαμε.
   Σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που θα πρέπει να τονίσουμε ότι το παραμύθι της αύξησης του πετρελαίου που επικαλούνται οι μεταφορείς πρέπει να τελειώσει κάποτε. Αν υπάρχει αύξηση στα καύσιμα υπάρχει σημαντική μείωση σε όλα τα υπόλοιπα. Στους μισθούς των ναυτικών, στις συνθέσεις των πληρωμάτων , στην συντήρηση των σκαφων κλπ. Αν οι μεταφορείς θέλουν αύξηση οφείλουν να υποβάλλουν πλήρες κοστολόγιο στην δημοτική αρχή ώστε να εξεταστεί αν όντως τα λειτουργικά τους έξοδα αυξήθηκαν.
Και τότε να γίνει συζήτηση για τα περαιτέρω. Γιατί μόνο για αναξιοπαθούντες δεν μας μοιάζουν.       
   Για την ιστορία οι προσφορές έγιναν αποδεκτές και θα επικυρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση όπως ο νόμος ορίζει.

Γράφτηκε από τον/την Super User