ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

“ΦΤΩΧΗ” Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

 

Με λιγοστές εκδηλώσεις υποδέχτηκε φέτος η Αίγινα, την επέτειο της άφιξης και ορκομωσίας του πρώτου Κυβερνήτη του νεότερου ελεύθερου Ελληνικού κράτους , του Ιωάννη Καποδίστρια, που είχε γίνει στις 26 Ιανουαρίου 1828, στην Αίγινα.

Και αν δεν ήταν και ο αγωνας δρόμου με την ονομασία “ Ιωάννης Καποδίστριας” στις 22 Ιανουαρίου, με μεγάλη συμμετοχή σε αθλητές -ντόπιους και εκτός Αίγινας-ίσως το γεγονός της συγκεκριμένης “εορτής τοπικής σημασίας”, να περνούσε απαρατήρητο για το νησί μας.

Δυστυχώς, η αρχική ορμή για τον γιορτασμό μια τέτοιας επετείου, έχει ξεθυμάνει με μικροεκδηλώσεις και πριν καταστεί μια τυπική διαδικασία, απαιτούνται δράσεις αναβάθμισης και πρόκλησης πανελληνίου ενδιαφέροντος. Σαν ένα σημαντικό γεγονός αναβάθμισης, θα προτείναμε μια αναπαράσταση του ερχομού του Καποδίστρια, με ένα σχετικό δρώμενο που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις όπως: ξεναγήσεις,εκθέσεις,ομιλίες,μουσικές. Όλα αυτά, αν ευοδωθούν με την ολοκλήρωση του Κυβερνείου και την επισκευή και των άλλων   Καποδιστριακών κτηρίων, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του γιορτασμού της επετείου και να στηρίξουν και την προοπτική της αναγνώρισης της Αίγινας , ως πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Γράφτηκε από τον/την Super User