ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Βουβές αυτές οι εκλογές

Οι συνδυασμοί που θα ζητήσουν την ψήφο μας στην Αίγινα τελικά  είναι πέντε.
Είναι οι συνδυασμοί αυτοί ότι το καλύτερο για την Αίγινα;
Για μας όχι.
Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει συνδυασμός σε αυτούς που συμμετέχουν να μπορεί να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα του νησιού με προοπτική ανάπτυξης. Αν ο κάθε συνδυασμός δεν διεκδικούσε την πολυθρόνα του δημάρχου για προσωπικούς λόγους ή για το κόμμα του, αλλά αποδεχόταν τον πλέον κατάλληλο με την συνένωση όλων των συνδυασμών, τότε πράγματι όλοι θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για την Αίγινα.
Γατί δεν νομίζω να ωφεληθεί η Αίγινα. όταν, άλλοι με χρήματα, άλλοι υποσχόμενοι θέσεις εργασίας και άλλοι προσφέροντας και τενεκέδες λάδι επιδιώκουν να καταλάβουν τον Δήμο. Μια Αίγινα που μέχρι στιγμής μένει αδιάφορη σε αυτές τις εκλογές γιατί και ξέρει και καταλαβαίνει και όλοι περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις της στην κάλπη.
Μελετώντας την σύνθεση των συνδυασμών διαπιστώνουμε.
Τον ένα με ισχυρό ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια του Δήμου και τον άλλον με ισχυρό ψηφοδέλτιο στο σύνολο των πρώην Κοινοτήτων. Πιστεύουμε ότι οι δυο αυτοί συνδυασμοί θα είναι στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεκδικήσουν την Δημαρχία. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί με ικανά στελέχη θα μοιράσουν περίπου το σύνολο των 3.000-3.500  σταυρών.
Το 2006 είχαμε κυρίως 5 συνδυασμούς όπως και τώρα.
Ο Συνδυασμός του Κουκούλη πήρε ένα 35,02% και ο συνδυασμός του Μούρτζη ένα 17,43% στην περιφέρεια του Δήμου. Στις Κοινότητες ο Κουκούλης πήρε 20,60% και ο Μούρτζης πήρε 28,41%. Στην δεύτερη Κυριακή βρέθηκε ο Κουκούλης και ο Σακκιώτης που είχε πάρει  25,83% στην περιφέρεια του Δήμου και 27,86% που είχε πάρει στις Κοινότητες. Επίσης ο συνδυασμός του Γκότση είχε πάρει 17,54% στην περιφέρεια του Δήμου και 19,79% στις Κοινότητες που τον κατέταξαν στην 4η θέση. Από τα αποτελέσματα αυτά παρατηρούμε ότι για να πάει ένας συνδυασμός στην Β Κυριακή πρέπει να μαζέψει ένα 22-25% στην περιφέρεια του Δήμου και ένα 26-30% στο σύνολο των Κοινοτήτων.
Ετσι όπως είναι οι συνδυασμοί συγκροτημένοι αποκλείουμε την δημιουργία εκπλήξεων (εκτός αν έχει διαφορετική άποψη ο λαός) και θεωρούμε ότι ο μεγάλος αγώνας θα διεξαχθεί την δεύτερη Κυριακή.
Θα ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία.

Γράφτηκε από τον/την Super User