christmas tree 1

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ

Ο πρώτος συνδυασμός που ξεκίνησε στον εκλογικό αγώνα ήταν ο συνδυασμός του Παν. Κουκούλη. Τι έγινε όμως και έχασε αυτή την πρωτιά. Ας δούμε τα κυριότερα γεγονότα που κατά την γνώμη μας ανέτρεψαν την ανοδική τάση που είχε όταν ξεκίνησε ο συνδυασμός του Παν. Κουκούλη.
Το "γυαλιστερό" έντυπο της Δημοτικής Παράταξης "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" φόβισε και απομάκρυνε αρκετούς συμπολίτες μας. Δεν ήταν ένα έντυπο ενημερωτικό με απολογισμό για τα έργα που είχαν γίνει και τις προτάσεις για τα νέα. Δεν ήταν ένα έντυπο προβολής των κινήσεων της Δημοτικής Παράταξης. Παράδειγμα, θα μπορούσε το έντυπο να έχει γεμίσει τις σελίδες του με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Συνδυασμού στις γειτονιές και τα χωριά. Πιστεύουμε ότι αυτές θα αρκούσαν και θα πρόβαλαν την Παράταξη καλύτερα. Αντίθετα το έντυπο πρόβαλε τις φωτογραφίες ορισμένων συμβούλων και των ιδεών τους που κατά την γνώμη μας έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οργανωτικά λοιπόν ήταν λάθος η παρουσίαση αυτού του εντύπου και φταίνε οι υπεύθυνοι που δεν ερεύνησαν από το πρώτο τεύχος να δουν τι είδους ερείσματα προκάλεσε η παρουσίαση του στους ψηφοφόρους.
Η παράταξη προσπάθησε να ανανεώσει το πρόσωπο της με την συμμετοχή υποψηφίων συμβούλων από το παρελθόν, χωρίς να αγγίξει δικά της πρόσωπα που είχαν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους. Κι εδώ οργανωτικά θα μπορούσε η παράταξη να μην έχει σε πρώτο πλάνο αυτά τα πρόσωπα αφού δεν μπορούσε να αποτρέψει την συμμετοχή τους.
Ο κόσμος είχε προβληματιστεί έντονα και το έδειχνε και στις δημοσκοπήσεις όπου το "δεν απαντώ" και το "δεν έχω αποφασίσει" ήταν  στην κορυφή του αποτελέσματος. Ο κόσμος ήταν πιό κοντά στον Κουκούλη αλλά περίμενε από αυτόν κάποιες απαντήσεις. Τι θα κάνει με τα θερμοκήπια της παραλίας, τι θα κάνει με τον κυματοθραύστη, τι θα κάνει με τον βιολογικό της ψαραγοράς. Περίμενε να ανοίξει τα χαρτιά του και να τον πληροφορήσει τι άλλο σκεπτόταν να κάνει στην νέα 5χρονη θητεία.
Η κάρτα στάθμευσης του είχε στοιχίσει του κάτοικου που κατέβαινε από τις Κοινότητες για να τακτοποιήσει τις δουλειές του στην πόλη και τις περισσότερες φορές δεν έβρισκε να σταθμεύσει.  Αλλωστε όλες οι Τράπεζες στην παραλιακή οδό είναι. Περίμενε λοιπόν να μάθει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα ο Κουκούλης αν πάρει την εξουσία. Δυστυχώς ούτε αυτό το αντιλήφθηκαν και δεν έδωσαν τις απαντήσεις που περίμενε να ακούσει, ιδιαίτερα ο κάτοικος εκτός πόλης. Αυτοί όλοι στράφηκαν αργά αλλά σταθερά προς τον Μούρτζη γιατί θεώρησαν ότι δεν κινδυνεύουν από την πολιτική του.
Το κλείσιμο της οδού Σπ. Ρόδη-Αφαίας είχε διχάσει τους επαγγελματίες αλλά και τον κόσμο. Δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση με την τύχη της οδού και οι δυσανασχετούντες ψηφοφόροι έγιναν περισσότερο σκεπτικοί στην επιλογή της ψήφου.
Την πρώτη Κυριακή των εκλογών είδαν όλοι την τεράστια αποχή αλλά δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να διατηρηθεί και την δεύτερη Κυριακή. Προτίμησαν οι εκλεγμένοι να κάνουν βόλτες στην παραλία από το να οργανωθούν και να προσπαθήσουν να φέρουν από την Αθήνα 50 ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή. Είναι κι αυτό ένα από τα μεγαλύτερα λάθη τους που προστίθεται στην κακή οργάνωση της παράταξης.
 
Αυτές είναι βασικά οι κύριες αιτίες που η παράταξη Κουκούλη έχασε για μια ακόμα φορά τον εκλογικό αγώνα. Δεν φταίνε οι Συριζαίοι ή οι Σακκιωτικοί. Φταίνε οι ίδιοι και όπως λένε χαρακτηριστικά στην παραλία "έτρεχαν μόνοι τους και βγήκαν δεύτεροι".
Γράφτηκε από τον/την Super User