ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Πλημμύρισε το νησί. Αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και 30 χρόνια.

 
Για άλλη μια φορά με την πρώτη καταιγίδα πλημμυρίζουν συγκεκριμένες περιοχές της Αίγινας. Ευτυχώς που δεν υπάρχουν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές. Για άλλη μια φορά βλέπουμε τους αρμόδιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκφράζουν την λύπη τους και να τα ρίχνουν όλα στα φυσικά φαινόμενα, δηλαδή στον …κακό μας τον καιρό! Εντονο το ενδιαφέρον για λύση του προβλήματος που όμως δεν θάρθει ποτέ. Παρατηρούμε ένα φαινόμενο κοροϊδίας, αναισθησίας και της εφαρμογής μιας πολιτικής που ικανοποιεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει τη ζωή και την περιουσία των απλών ανθρώπων.
Οι δυνατές βροχές έπληξαν κυρίως τον Μαραθώνα και την Καποδιστρίου. Το ΕΠΑΛ πλημμύρισε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να αλλάξουν την ροή του νερού ( φωτο).
Αυτό που συμβαίνει στις συγκεκριμένες περιοχές συμβαίνει και στην Αθήνα συμβαίνει και σε άλλες πόλεις όπου έχουν κλειστεί τα ρέματα των ποταμών.
Στην Αίγινα το ποτάμι της Σκοτεινής που κατεβάζει τόνους νερό από τα βουνά βρίσκει στη ροή του τεχνητά εμπόδια που προκάλεσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Με μέσον ή με φακελάκι στην πολεοδομία οικοπεδοποιήθηκαν και κτίστηκαν τα ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή νεροποντή.
Καθίσταται σαφές, ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», αλλά είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας και της στρεβλής ανάπτυξης που ακολουθήσαμε
Για μια ακόμη φορά φαίνεται η ανάγκη ενός χωροταξικού σχεδίου για το νησί μας. Για να βρει νέες διόδους, φυσικούς ή τεχνητούς,  στον χείμαρρο της Σκοτεινής ώστε το νερό να οδηγείται στην θάλασσα χωρίς εμπόδια.
Ευχή όλων ότι σύντομα θα σκύψει στο πρόβλημα η Περιφέρεια και ακολουθήσει πολιτική αντιπλημμυρικής θωράκισης στο νησί μας, πολιτική που δεν εφάρμοσαν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Γράφτηκε από τον/την Super User