ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΡΑΤΣΙΣΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                        Αίγινα ,  4/4/2016
 ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
                                                                                                                                        Α.Π: 23

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, Τοπικό τύπο , Διαδίκτυο , Δ.Ο.Ε  

ΘΕΜΑ : '' Καταγγελία της ''Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική'' για την ξενοφοβική και ρατσιστική της δράση στην κοινωνία της Αίγινας''
 
   Το  Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού καταγγέλλει την " Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική" για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργεί συστηματικά στην τοπική κοινωνία  σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Στην καλλιέργεια αυτών των απαράδεκτων νοοτροπιών συνεπικουρείται από χρυσαυγίτικους και ακροδεξιούς κύκλους του νησιού , όπως έδειξε ξεκάθαρα  το κλίμα μίσους και ξενοφοβίας μέσα στο οποίο έγινε η συζήτηση στην ''Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής'' του Δήμου(27/03/2016)  για το περίφημο δημοψήφισμα που προτείνει η συγκεκριμένη ομάδα, σχετικά δηλαδή, με το αν μπορεί ή όχι να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο νησί.
    Ο πολιτισμός  και το δήθεν δημοκρατικό πρόσωπο της συγκεκριμένης ομάδας αποκαλύφθηκε πλήρως στη  συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής όταν ταυτίστηκε με την ξενοφοβική νοοτροπία ,τις άναθρες και υστερικές κραυγές και τη διαπόμπευση κάθε διαφορετικής αντίληψης. Γιατί εκεί δεν υπήρχε καμιά εκκωφαντική συμμετοχή του λαού της Αίγινας , όπως διακηρύττει η Ο.Π.Α.Ε.Π, αλλά μια μεθοδευμένη (καθόλου αυθόρμητη) συγκέντρωση αυτών των κύκλων με σκοπό να σπρώξουν τον Δήμο σε μια ξενοφοβική απόφαση για το προσφυγικό. Εκκωφαντικό ήταν το κλίμα μίσους και ξενοφοβίας με το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα η συγκεκριμένη ομάδα , δημιουργώντας μια ντροπιαστική εικόνα για την κοινωνία και τον πολιτισμό του νησιού.  
    Ο ''πολιτισμός'' της βαρβαρότητας και της ξενοφοβίας ,που χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την πραγματική εικόνα της κοινωνίας της Αίγινας. Γιατί υπάρχει ασφαλώς και στο νησί μας η εικόνα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, έννοιες προφανώς άγνωστες στη σγκεκριμένη ομάδα.  Αυτή εκδηλώθηκε έμπρακτα και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια από μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων του νησιού με την αποστολή τροφίμων  και αλλων αναγκαίων υλικών προς τους πρόσφυγες, που οργανώθηκε από τον Συλλογό μας και συνεχίζει.Γιατί η αλληλεγγύη δεν εξαντλείται στην πράγματι ιδιοτελή δράση των περισσότερων μη κυβερνητικών οργανώσεων , όπως  διαδίδει παραπλανητικά και εκ του πονηρού η  Ο.Π.Α.Ε.Π. Οι ηλικιωμένες γιαγιάδες και αρκετοί κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου δεν σκέφτηκαν το τουριστικό προϊόν του νησιού τους για να ταϊσουν πεινασμένα παιδάκια, αλλά  και για να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων στα σπίτια τους. Υπάρχει βέβαια και η μισαλλόδοξη χουντική μειοψηφία της Βέρροιας που είναι στο ίδιο  σύστημα αξιών με την Ο.Π.Α.Ε.Π. Ο καθένας διαλέγει το στρατόπεδο που θέλει ν' ανήκει.    
      Η ομάδα αυτή απέχει από οποιαδήποτε κινητοποίηση και αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές , ενώ "θυμάται'' αυτές τις πολιτικές μόνο και μόνον όταν θέλει να καλλιέργήσει πλαστές , διχαστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ''Έλληνες'' και "ξένους'', όπως συνήθως κάνουν όλοι οι φορείς της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας. Καταγγέλλει τους πρόσφυγες με πολεμικούς όρους ,(ισλαμιστές στα παράλια της Μικράς Ασίας, κ.α.) αφήνοντας στο απυρόβλητο τα αίτια που δημιουργούν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Παρά την εθνικιστική κινδυνολογία δεν έχει τίποτε να πει για την παρουσία του Ν.ΑΤ.Ο στο Αιγαίο , ενώ φαίνεται ν΄αποδέχεται την επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας. Είναι αδιάφορη για τους τόσους πνιγμούς στο Αιγαίο , ειδικά μικρών παιδιών. Καλλιεργεί στην τοπική κοινωνία μια απαράδεκτη κινδυνολογία για αρρώστιες, όξυνση των τοπικών προβλημάτων για να εγκαταστήσει το φόβο στις ψυχές των συμπολιτών μας, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν πρόσφυγες στο νησί, αλλά για να μην έρθουν. Στην τελευταία της ανακοίνωση μάλιστα φτάνει στο σημείο να εκτοξεύσει δημόσια απειλές εναντίον όλων όσων δεν τάσσονται με τις επιλογές της ή δεν αποδεχθούν τις αποφάσεις του περίφημου δημοψηφίσματος.  Συγκεκριμένα μιλάει :
    α. '' για σωρεία ένδικων μέσων κατά εκείνων που ,είτε με τις πολιτικές αποφάσεις τους είτε με τις πράξεις προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία στο τουριστικό προϊόν ή στην κοινωνική ζωή του νησιού, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν πρόσφυγες ή άλλους μουσουλμάνους μετανάστες.'' H ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα ή εθνικότητα, έχει μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα από το οποιοδήποτε εμπορικό κέρδος.
    β. Το αποκορύφωμα των απειλών: ''O Δήμος να προετοιμάσει το νομικό πλαίσιο ανακήρυξης και "ανεπιθύμητων προσώπων'', δηλαδή δεν περιβάλλονται από την φιλοξενία στην Αίγινα. (η υπογράμμιση ανήκει στον ή στους συντάκτη/ες του κειμένου) Τα μέτρα αυτά ή και όποια άλλα αποφασισθούν , να καθιστούν σαφές το πολύ υψηλό κόστος  πολιτικό, οικονομικό, ηθικό, προσωπικό και κάθε άλλο για όποιον τολμήσει να αψηφήσει η λαϊκή βούληση''.Το γεγονός ότι μια πολιτική ομάδα με ρατσιστικές , ξενόφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις κινείται με αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το γεγονός όμως ότι φτάνει στο σημείο να απευθύνει δημόσια απειλές προς την τοπική κοινωνία, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει ούτε απαρατήρητο, ούτε χωρίς αντίδραση. Ζητεί προγραφές προσώπων για τα οποία μάλιστα θα υπάρχουν συνέπειες , οπως αναφέρει το κείμενο, σε πολιτικό, οικονομικό, ηθικό και προσωπικό επίπεδο. Ποιες ακριβώς θα είναι αυτές ; Τι ακριβώς σημαίνει η φράση του κειμένου ΄'και κάθε αλλο μέτρο'' ; Μάλιστα, ζητεί να παρθούν τα μέτρα αυτά με στιβαρή πυγμή.    
     Το  δημοψήφισμα που προτείνει η Ο.Π.Α.Ε.Π είναι και  πρόταση της " Χρυσής Αυγής", η οποία διατυπώθηκε δημόσια στη σχετική συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό από τον Γ. Γραμματέα της. (1.4.2016). Η επισήμανση αυτή είναι αναγκαία για να είναι πλήρως γνωστή στην τοπική κοινωνία η πολιτική καταγωγή και η φυσιογνωμία τέτοιων προτάσεων , όπως και το γεγονός ότι η Ο.Α.Ε.Π είναι ταυτισμένη σε βασικά σημεία για το προσφυγικό με το ναζιστικό μόρφωμα.  
   Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία ν' απομονώσουν αυτό το ξενόφοβο και ρατσιστικό μόρφωμα και να καταδικάσουν τη στοχοποίηση της διαφορετικής  άποψης που επιχείρησε με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του.
     Για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία δεν μπορεί να υπάρχει θέση στην κοινωνία.
                                                           
                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
        Ο                                                                                                             Η                          
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                       ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                             Αίγινα ,  31/03/2016
ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                              
                                                                                                                                 ΑΠ : 22

                 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
                                       ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ  

    Ο μακροχρόνιος  πόλεμος   που έχει ξεσπάσει στα εδάφη της Συρίας , αποτέλεσμα και των ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων στην περιοχή (ΗΠΑ , Ρωσία , Ε.Ε  , Τουρκία , Σ.Αραβία ) , η φτώχεια και η εξαθλίωση των υπόλοιπων αραβικών λαών , για τις  οποίες οι νεοφιλελευθερες  - καπιταλιστικές  τάξεις  της  Δύσης  δεν είναι άμοιρες  ευθυνών, ο επίσης μακροχρόνιος και καταστροφικός  πόλεμος  στο Ιράκ έχουν μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια τεράστια  πολεμική ζώνη που καθημερινά ισοπεδώνεται. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διαμόρφωση ενός τεράστιου προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , και κυρίως τη Γερμανία.  
  Η επιβίωση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις περιοχές αυτές είναι αδύνατη. Η τραγικότητα αυτής της κατάστασης μεγαλώνει στο έπακρο από την κτηνώδη δράση του ισλαμοφασιστικού ΙSIS που στρέφεται τόσο εναντίον λαών της περιοχής που δεν εγκρίνουν τη σκοταδιστική πολιτική του όσο και εναντίον αθώων ευρωπαίων πολιτών, που δεν ευθύνονται σε τίποτα για τις επιλογές των ηγεσιών τους.
    Η αντιμετώπιση των προσφύγων από την πλευρά της Ε.Ε είναι εγκληματική, απόλυτα ξενοφοβική και ρατσιστική , είναι πολιτική που οδηγεί στη μαζική εξόντωση εξαθλιωμένων υπάρξεων, όπως  οι δεκάδες πνιγμοί στο Αιγαίο, ακόμα και μικρών παιδιών και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας στη λάσπη της Ειδομένης. Η Ε.Ε αντιμετωπίζει πλέον με στρατωτικούς όρους τους πρόσφυγες , με την αποφαση για κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ενέργεια εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για την εθνική κυριαρχία στην περιοχή όσο και για μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο.  
   Με την τελευταία σύνοδο των 28 της Ε.Ε οριστικοποιείται η πολιτική των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης - φρούριο και του θεσμοποιημένου πλέον ρατσισμού. Είναι αυτή πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών , φυλακισμένων στα περίφημα hots pots , έμπνευσης Ε.Ε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική αυτή και φέρει την ευθύνη των εξελίξεων για το προσφυγικό στο εσωτερικό της χώρας.
  Για μας δεν είναι πρόβλημα οι πρόσφυγες αλλά η πολιτική των κλειστών συνόρων και της Ευρώπης - Φρούριο. Η πολιτική δηλαδή που οχυρώνεται απέναντι στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί , θεωρώντας ότι έτσι το πρόβλημα θα πάψει να υπάρχει γι' αυτή.  Η πολιτική που  που κουρελιάζει τη συνθήκη της Γενεύης και στερεί ακόμη και τα πιο στοιχειώδη ανθρωπινα δικαιώματα  σε ανθρώπους που γνώρισαν τη φρίκη του πολέμου. Είναι η ίδια ''Σκοτεινή  Ήπειρος'' που για λογαριασμό των πολυεθνικών , των τραπεζών και των χρηματιστηρίων εξοντώνει όχι μόνο τα θύματα των πολέμων αλλά και τους λαούς της με τα μνημόνια , τις δανειακές συμβάσεις , τις πολιτικές του Δ.Ν.Τ. Η Τρόικα , το Δ.Ν.Τ , η Ε.Ε  υπάρχουν στην Ελλάδα και πριν την έκρηξη του προσφυγικού και εφαρμόζουν τις πλέον εγκληματικές πολιτικές σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν είναι το προσφυγικό που δημιούργησε την κρίση , είναι οι επιλογές κυβέρνησης και της Ε.Ε που οδήγησαν σε αδιέξοδο το προσφυγικό.
  Η καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από εθνικιστικούς και ρατσιστικούς κύκλους  σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και του λαού. Κατασκευάζει ''εξιλαστήρια θύματα'' που δείχνονται ως οι ένοχοι της κατάστασης για τη φτώχεια και την εξαθλίωση  για να δημιουργούνται αντιθέσεις ανάμεσα στους "ντόπιους" και τους ''ξένους'' και να συγκαλύπτονται τα πραγματικά αίτια των μνημονιακών πολιτικών και της κοινωνικής καταστροφής.
   Ο Σύλλογος μας έχει συμμετάσχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει έμπρακτα στην αλληλεγγύη υπέρ των προσφύγων με τη συλλογή υλικού και την αποστολή του σε τόπους φιλοξενίας για την ανακούφιση των αναγκών τους.  Ήδη έχουν αποσταλεί από προσφορές μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων του νησιού 35 κούτες τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής σε Χίο, λιμάνι Πειραιά και Ελληνικό.  Η συλλογή υλικού συνεχίζεται στα σχολεία της Αίγινας. Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία , τον Δήμο Αίγινας και την εκπαιδευτική κοινότητα να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες με τη συλλογή και άλλου υλικού.
   Είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία " hot spot'' , όχι γιατί δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, αλλά γιατί δεν θέλουμε να είναι φυλακισμένοι. Ανοιχτές δομές φιλοξενίας και ανοιχτά σύνορα , αλληλεγγύη στις καθημερινές τους ανάγκες.
  Διεκδικούμε ως πολίτες  την κατάργηση της πρόσφατης επαίσχυντης συμφωνίας της Ε.Ε για το προσφυγικό ,την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και παλεύουμε για την απομόνωση κάθε ρατσιστικής και ξενοφοβικής φωνής μέσα στην κοινωνία.   
                                                     
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ   
        Ο                                                                                              Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                        ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ 

ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/1/2016. Γιατί;
(Ερωτήματα και απορίες σχετικά με το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας)
 
Έχοντας ήδη η ΟΠΑΕΠ εντοπίσει στην Αίγινα προς αγορά πλωτό ταχύπλοο συνολικού κόστους -μετά τις όποιες εξειδικευμένες μετατροπές- πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, επιβεβαιωμένων παγίων  ετησίων λειτουργικών εξόδων –πλην καυσίμων- έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ, ας απαντήσουν οι "αντιρρησίες του ελικοδρομίου":
1.    το κόστος του ελικοδρομίου και της συντήρησής του είναι μικρότερο των ανωτέρω;

2.    το κόστος κτήσεως και λειτουργίας ενός ελικοπτέρου-ασθενοφόρου είναι μικρότερο;

3.    εάν δεν αγοραστεί ελικόπτερο η μίσθωσή του είναι μικρότερη α) σε ετήσια βάση και β) στην διάρκεια αποσβέσεως του πλωτού;
4.    αφού το ΕΚΑΒ δεν έχει στείλει ελικόπτερο στην Αίγινα, ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε, πώς διασφαλίζεται για εφεξής;
5.    γιατί το Δημόσιο ειδικά για την Αίγινα (υποθετικά) να κατασκευάσει ελικοδρόμιο και το ΕΚΑΒ να προσφέρει ελικόπτερο και όχι για τις Κυκλάδες; Ή, για την Ύδρα;

6.    το δημοτικό λιμενικό ταμείο που διαθέτει απόθεμα ενός εκατομμυρίου ευρώ και την μελέτη (κόστους πόσων χιλιάδων ευρώ;) για ελικοδρόμιο, πώς αξιολογεί την δική μας (δωρεάν) μελέτη για το πλωτό ασθενοφόρο; Ποιά επενδυτική στρατηγική ακολουθεί για το εκατομμύριο αυτό, που ανήκει στους δημότες της Αίγινας;
Τελικά, γιατί έως σήμερα σιωπά το δημοτικό συμβούλιο, κατά παράβαση της δέσμευσής του την 21/12/2015 να ληφθεί απόφαση σε επόμενη συνεδρίασή του, παρότι ήδη άνω των χιλίων πεντακοσίων κατοίκων του νησιού μας αιτούνται ενυπόγραφα την συμπαράταξή του για να αποκτηθεί το κοινωφελούς ιδιοκτησίας πλωτό ασθενοφόρο; Γιατί;
 Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ Κ.Υ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ των ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ του Κ.Υ.ΑΙΓΙΝΑΣ:
Π.ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΑΔΗ και Σ.ΛΕΟΝΙΔΗ.
  Πληροφορούμε τους ασθενείς μας και συμπολίτες μας ότι από 28/9/2015 λήγουμε την διαμαρτυρία μας (επίσχεση εργασίας) την οποία πραγματοποιήσαμε από 29/7/2015, παρότι οι λόγοι της διαμαρτυρίας δεν έχουν εκλείψει: η υπερωριακή μας απασχόληση είναι εκτός των νομίμων ορίων, η επίπτωση στην υγεία μας και την ιατρική μας ευθυκρισία είναι δυσβάσταχτη, οι εφημερίες απλήρωτες και χωρίς δέσμευση ότι θα αποζημιωθούν.
  Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την απόλυτη ανάγκη για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και επιθυμώντας όχι την υποβάθμισή του αλλά την ουσιαστική αναβάθμιση, εκκινούμε την εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως θεράποντες ιατροί του μοναδικού δημόσιου φορέα υγείας του νησιού. Είμαστε στη διάθεση των συμπολιτών μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους – όπως άλλωστε ουδέποτε πάψαμε να είμαστε. Καθ’ όλη την διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών ήμασταν παρούσες στον χώρο του Κ. Υ. Αίγινας, εξετάζοντας αρρώστους και δίνοντας ιατρικές οδηγίες.
   Η διαμαρτυρία μας αποσκοπούσε πρωτίστως στον εξανθρωπισμό των προγραμμάτων των εφημεριών μας, ζήτημα το οποίο δεν έχει λυθεί, σε βάρος του λειτουργήματός μας.
  Προσβλέπουμε σε άμεσα μέτρα.
                                             Με εκτίμηση,
              Π. Χατζηαλεξιάδη.                      Σ.Λεονίδη.


                                                   Στην  Αίγινα, 28/9/2015

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Σας παραθέτουμε τον πίνακα επιτυχόντων παιδιών που θα εισαχθούν στον Παιδικό Σταθμό για το έτος 2015 - 16 κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την επταμελή επιτροπή του Δήμου μας.
Σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω πίνακας έχει μόνο τους επιτυχόντες ενώ η λίστα των απορριφθέντων θα αναρτηθεί μαζί με τα αποτελέσματα των επιτυχόντων παιδιών του Ε.Σ.Π.Α.
Μπορείτε όμως όλοι όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα ή θεωρούν ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι 18/8 και ώρα 3μ.μ.
 
Κορωνάκη Αγάπη – Σοφία, Ανυφαντάκη Ευαγ. – Νεκταρία, Παπαδάκος Διονύσιος, Μπήτρου Μαρία, Σακελλίων Μυρσίνη, Πατρινού Κατερίνα, Λαδάς Στυλιανός, Κοπανά Αναστασία, Παπαγγέλου Λαμπρινή, Σοφιανού Ισιδώρα, Ροδάκης Δημήτριος, Κυριακάκου Αλίκη, Θεριανού Κωνσταντίνα, Λιότσου Νεκταρία, Γιαννοπούλου Παναγιώτα, Χατζίνας Λάμπρος Κων/νος, Ζύμπιλας Σπυρίδων, Γιαννούλη Κωσταντή, Γκαρή Ελένη, Μεθενίτη Μάρθα, Λαμπαδαρίου Δήμητρα, Δελαγραμμάτικα Κατερίνα , Κουλουβάκος Θεόδωρος, Στουραϊτης Νικόλαος, Παντοφλίδου Αθηνά, Αποσπόρη Βασιλική, Δήμος Αντώνης, Σωτηρίου Αλέξανδρος