ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας νερού, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» έχουν αναπτύξει έναν οδηγό με τίτλο: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ - ΝΕΡΟ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ». Ο οδηγός παρέχει πολύτιμες καθημερινές συμβουλές για την εξοικονόμηση νερού και τη σωστή διαχείρισή του και μπορείτε να τον βρείτε στο link: http://www.clima-net.org/pdf/nero.pdf
Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Το νερό είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε και ειδικά στη χώρα μας απολαμβάνουμε το μοναδικό ίσως στον κόσμο προνόμιο να έχουμε πόσιμο νερό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το προνόμιο αυτό πρέπει όχι μόνο να το διαφυλάξουμε, αλλά και να εντείνουμε την προσπάθειά μας για την επεξεργασία των ακαθάρτων αστικών λυμάτων.
Η Περιφέρεια Αττικής δίνοντας έμφαση στη διατήρηση και διαχείριση των υδατικών πόρων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής έχει εντάξει στο πλαίσιο υλοποίησης έργων την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και με τους δήμους. Για τις περιοχές των νήσων Αττικής αναπτύσσονται συστήματα αφαλάτωσης για τη βιώσιμη διαχείριση των λιγοστών υδατικών αποθεμάτων. Παράλληλα, εκπονούνται περιβαλλοντικές μελέτες για την αειφόρο προστασία των ρεμάτων, των ποταμών και παραποτάμων που ρέουν στην ευρύτερη περιοχή.
Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει επίσης στην αποτελεσματική διαχείριση των λυμάτων, προφυλάσσοντας τους φυσικούς και τεχνητούς υδάτινους αποδέκτες, προάγοντας την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, συμμετέχει με προτάσεις στο σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής του υδατικού διαμερίσματος Αττικής και έχει υποβάλλει πρόταση υλοποίησης του έργου, «Επαναχρησιμοποίηση εκροών ΚΕΛ Ψυτάλλειας», το οποίο σηματοδοτεί την προσπάθεια για εξοικονόμηση υδατικών πόρων. Τέλος, σε συνεργασία με Δήμους, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και σχολεία προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά για τη σωστή διαχείριση του νερού μέσα από ημερίδες και περιβαλλοντικές δράσεις».

Γράφτηκε από τον/την Super User