ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

Υδροπλάνα στον Σαρωνικό

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων συνεκλήθη σήμερα 16 Απριλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ευρεία σύσκεψη για να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων ώστε να εξυπηρετούνται τα Νησιά της Αττικής και με Υδροπλάνα, μετά την ψήφιση του Νόμου που καθορίζει οριστικά το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Δήμαρχος Αίγινας Θεοδόσης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου, εκπρόσωποι Λιμενικών Ταμείων και Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης από όλα τα νησιά και επαγγελματικοί φορείς.

Μετά την ενημέρωση που έγινε, ακολούθησε εκτενής διάλογος και οι εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των φορέων τοποθετήθηκαν θετικά και συμφώνησαν για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα Νησιά, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη και ασφαλής προσέγγιση με υδροπλάνα από το Φαληρικό κόλπο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από νησί σε νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με τους Δήμους συνεχίζεται για ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα τουριστικής ανάπτυξης και η βούληση όλων είναι να στηρίξουμε τη δημιουργία Υδατοδρομίων στα νησιά μας, καλύπτοντας συμπληρωματικές μεταφορικές ανάγκες.
Με τη δημιουργία υδατοδρομίων -που αλλού έχουν λειτουργήσει δεκαετίες νωρίτερα-, στον πολυνησιακό μας χώρο μπορούν να εκτελούνται τακτικές επιβατικές, έκτακτες και περιηγητικές  πτήσεις. Μπορούν επίσης να μεταφέρονται μικρά φορτία, αλλά, το κυριότερο, μπορούν να καλυφτούν νοσοκομειακές ανάγκες λόγω της πολυχρηστικότητας  του μέσου και να σωθούν ζωές με την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ασθενών.
Η Περιφέρεια Αττικής σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους, κινείται με πράξεις και έργο σε όλα τα επίπεδα των υποδομών αλλάζοντας τον αναπτυξιακό χάρτη στα νησιά μας και έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει μια ακόμα πρωτοβουλία που συμβάλλει στην συμπλήρωση των μεταφορικών αναγκών τους».

Γράφτηκε από τον/την Super User