ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΑΛΑΙΑ ΤΕΥΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

www.aiginitika.blogspot.gr

Α Ρ Θ Ρ Α

1η Μάη: Πάντα Επίκαιρη – Φάρος ελπίδας για τους αγώνες του Σήμερα

 Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα ...

Η ομορφιά είναι ηθική…και ηθική είναι η ομορφιά

Της Ελένης Τομπέα Τι είναι ηθική; Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το γεγονός πως οι ηθικοί ...

Πώς μπορεί η αποκέντρωση να επηρεάσει την ανάπτυξη

Του Ράλλη Γκέκα , διδάκτωρα Οικονομικών της Τ. Α. Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ...

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία κατά κοινή ομολογία, η ημερίδα στην Αίγινα με θέμα της την αναβάθμιση της καθημερινότητας στο νησί μας.

Με έντονο ενδιαφέρον και προσοχή οι παρόντες δημότες παρακολούθησαν τα όσα εκτέθηκαν από τους εισηγητές:

 

τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία κ. Σ. Αργυρόπουλο από την “Λακωνική βιοενεργειακή” που με παραστατικό τρόπο και επεξεργασμένες προτάσεις απέδωσε την επιτυχημένη προσπάθεια αυτού και των συνεργατών του, παρά τις εξαιρετικές αντιξοότητες και πολεμικές, στο εγχείρημά τους της “λαϊκής συνεταιριστικής εταιρείας” διαλογής και διαχείρισης των “οικιακών προϊόντων” όπως αποκαλούν τα απορρίμματα,

τον καθηγητή στο Παν/μιο Αιγαίου κ. Ν. Νικητάκο, που παρουσίασε την οραματική πρόταση για ένα “πράσινο πλοίο” που θα κινείται στα νησιά μας με καύσιμα τα απορρίμματα

τον μηχανικό κ. Α. Βατίστα που περιέγραψε και γλαφυρά υποστήριξε την πρωτοπορειακή κατασκευή πλωτής εξέδρας αφαλάτωσης με ενεργειακή αυτάρκεια που μπορεί να δώσει λύσεις στα νησιά, στο πρόβλημά τους της λειψυδρίας.

 

Στις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των πολιτών ξεχώρισαν αυτές των συνδιοργανωτών της ημερίδας ( Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας, πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος ) που πρότειναν: 1) την συγκρότηση “Συντονιστικής Επιτροπής μελέτης και δράσης”, η οποία να επεξεργαστεί και παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις σε επόμενη ημερίδα, 2) την διοργάνωση εξορμήσεων καθαριότητας στο δάσος και στις παραλίες, με τη συμμετοχή των μαθητών.

Χαιρετισμό και πρόσκληση συνεργασίας απηύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Γενίτσαρης.

Στην Αίγινα 5/10/2014

Γράφτηκε από τον/την Super User